Ny bluff: Statspolisen varnar för limmet i låset

Sommaren har kommit och med den också höjdpunkten för tjuvarna som anordnar en varje år ny bluff för bostadsinbrott. Folk går ut i några dagar eller veckor. Är det deras rätta chans för inbrott i ett hus och ta bort det som är mer värdefulla. För detta Statspolisen varnar för en ny bluff: den limma fast i låset. Så här går det till och vad du ska göra för att inte bli offer för denna farliga kriminell bluff.

Den nya lim-i-låset bluff

A ny bluff anmäldes av användarna till polisens män. Det här är limma fast i låset. En metod som används av tjuvar för att kontrollera om de som bor där är ute en längre period så att de kan agera ostört och lugnt.

Det var där som uppmärksammade denna nya bluff Statspolisen som med stor detaljrikedom och precision ständigt uppmärksammar dig på nya tekniker och bedrägerier. Den här gången är det bluff av limma fast i låset. Här är texten till inlägget publicerat på Facebook från statspolisens officiella konto:

“”.

Vad ska man göra i dessa fall

Det finns flera råd att omsätta i praktiken när du bestämmer dig för att gå in semester. Den första han nackdelar det är vad vi gör för oss själva. Publicering på våra profiler social att vi är på semester ger vi mycket användbara nyheter till tjuvar. Detta är faktiskt mycket farligt eftersom vissa kontakter kan utnyttja informationen för att komma in i huset och tömma lägenheten. Många kanske säger att kontakter bara är vänner, men vi känner inte alla vänners vänner och ibland kanske vi faktiskt inte vet vem följer vår profil.

Installera en Stöldskydd det kan vara avskräckande att undvika obehagliga överraskningar. Det garanterar inte att tjuvar inte tar sig in i huset, men det kan de åtminstone sakta ner deras verksamhet eller till och med få dem att rymma på en kort tid.

Relaterade Artiklar

Back to top button