NVIDIAs DLSS-konkurrent AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) kommer enligt uppgift i juni

AMD FidelityFX Super Resolution © Videocardz

En konkurrerande lösning till DLSS men kan fungera på alla GPU:er?

Om AMD:s senaste grafikkort har gjort det möjligt för den att återvända till prestandaracet, måste den amerikanska tillverkaren fortfarande förfina sitt erbjudande och framför allt sätta något framför NVIDIAs allt mer populära DLSS. Tålamod, det skulle bara vara en fråga om veckor.

Läs också:
NVIDIAs DLSS kommer till Call of Duty Warzone och Modern Warfare

Ingripa tidigare i renderingsprocessen

Nämnd många gånger, den FidelityFX superupplösning är i själva verket AMD-herdens svar på NVIDIA-herdinnan. GeForce-arrangören har redan lagt fram version 1 och 2 av sin Deep Learning Super SamplingDLSS, som han förknippar med allt fler spel.


På pappret borde AMD komma med något ganska likt, åtminstone på objektivsidan. Det handlar i själva verket om att öka den visuella renderingen av videospel samtidigt som man bibehåller en hög nivå av prestanda och smidighet. DLSS erbjuder alltså möjligheten att spela i pseudo-4K på en GeForce RTX 3070.

AMD har redan flera gånger meddelat att de arbetar med FidelityFX superupplösning (FSR), och av Coreteksvi har äntligen detaljer om tidtabellen: tekniken borde faktiskt landa i juni och, mer överraskande, verkar det behöva gälla alla grafikkort, därför även NVIDIA GPU:er.

Dessutom återigen enligt information från Coreteks, skulle FSR faktiskt ingripa tidigare än DLSS i renderingsprocessen för videospel. Som ett resultat skulle det kräva mindre utvecklingstid… Vi måste nu bedöma kvaliteten på renderingen.

Källa: Coreteks

Relaterade Artiklar

Back to top button