NVIDIA skapar en avatar av sin VD för att demonstrera dess framsteg inom artificiell intelligens

NVIDIA © NVIDIA

I samband med GTC 2021 gjorde NVIDIA många tillkännagivanden, varav många relaterade till artificiell intelligens och skapandet av avatarer.

För att illustrera dess framsteg på detta område tvekade företaget inte att iscensätta en avatar av sin egen vd, Jensen Huang.

Mörka glasögon och en skinnjacka, det är Toy Jensen

Om du regelbundet följer Jensen Huangs tal kommer du inte att ha några problem att känna igen honom i hans virtuella version i videon nedan: mörka glasögon, skinnjacka; kopian överensstämmer med modellen. Och om hans avatar bjuder in sina tre samtalspartner att ställa alla de frågor de vill, är det för att illustrera hans förmåga att ta itu med olika ämnen.


Den här sekvensen används i synnerhet för att marknadsföra Omniverse Avatar, en plattform som kondenserar NVIDIAs kunnande ” inom röst-AI, datorseende, naturlig språkförståelse, rekommendationsmotorer och simuleringstekniker “att forma” interaktiva karaktärer med 3D-strålespårad grafik, som kan se, tala, samtala om ett brett spektrum av ämnen och förstå uttryckta avsikter “.

Det lyfter också fram NVIDIA Riva Speech AI, ett verktyg som gör att “ skapa anpassade mänskliga röster på en dag, med bara 30 minuters ljuddata “. NVIDIA Speech AI inkluderar även NVIDIA Riva Custom Voice-programvara, som möjliggör skapandet av en virtuell assistent med en unik röst. I praktiken kan denna programvara användas av företag eller callcenter som till exempel vill utveckla en igenkännbar varumärkesröst för att betjäna kunder” Var “ hjälpa personer med tal- och språkstörningar “.

Projekt Maxine och Tokkio

NVIDIA Omniverse Avatar används också för Maxine- och Tokkio-projekt. Demon av den första visar en avatar gjord av ett foto; den talar och översätter text på flera språk med NVIDIA Riva. Den andra visar en helt virtuell karaktär som kan ta emot beställningar från två kunder på en restaurang.Frivilligt mer eller mindre realistiska, alla dessa avatarer fungerar som ett skyltfönster för NVIDIA och föreställer virtuella 3D-assistenter som är lite mer lekfulla och personifierade än en kroppslös röst.

Källa: NVIDIA (1)
, NVIDIA (2)

Relaterade Artiklar

Back to top button