NVIDIA Shield får ett nytt gränssnitt inspirerat av Google TV

Nvidia Shield Google © Nvidia

När detta skrivs får NVIDIA Shield Android TV-boxen en ganska betydande uppdatering av sitt gränssnitt.

Det är dags för NVIDIAs lösning att omfamna vad Android TV erbjuder, med rekommendationer och en upptäcktsflik.

Läs också:
NVIDIA: DLSS 2.0 kommer till Linux via Proton, Unreal Engine 5 och några AAA:er

NVIDIA Shield: en splittande uppdatering

Sedan lanseringen 2015 har NVIDIA Shield haft en ganska exemplarisk mjukvaruspårning från företaget. Men den här veckan, genom att via en uppdatering adoptera några av de visuella elementen som används i Android TV under flera månader, råder det ingen tvekan om att alla användare kanske inte uppskattar förändringen.

Konkret är hemsidan i huvudsak utrustad med två nya element. Först och främst, i stället för det hittills tomma utrymmet ovanför raden av applikationer, finns det nu en bilaga som erbjuder innehållsrekommendationer att konsultera via olika tjänster (Frankrike TV, Apple TV+ och Disney+ på vår enhet till exempel). Genom att stanna några sekunder på denna insats växer den och tar sedan upp nästan hela skärmen. Det finns inget alternativ att inaktivera den här funktionen.

Sedan visas en “Upptäck”-flik längst upp, bredvid knapparna “Sök”, “Hem” och “Appar”. Som namnet antyder erbjuder den innehållsrekommendationer i vissa applikationer, mer eller mindre anpassningsbara via ett Google-konto.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button