NVIDIA: RTX 3070 Ti 16 GB inställd och RTX 3090 Ti i slutet av mars?

GeForce RTX 3090 Ti © NVIDIA

Något att hålla älskare av grafikkort i väntan på höstens lanseringar?

Det var ett tag sedan vi hade några fler rykten kring NVIDIAs framtida “flaggskepp”, GeForce RTX 3090 Ti. Omnämnt flera gånger i slutet av förra året och kring CES 2022 i Las Vegas, är kortet nu tillbaka “i kraft” efter meddelanden från påstådda insiders.

En lansering satt till 29 mars?

En tid som väntas i slutet av januari, denna GeForce RTX 3090 Ti har ännu inte ett releasedatum som officiellt bekräftats av NVIDIA, men våra kollegor från Videokortz vidarebefordra ett meddelande som föreslår att det äntligen ska distribueras från den 29 mars.

High-end GeForce RTX 3000 © Videocardz

Med tanke på storleken på grafikkortet kommer det att vara en relativt konfidentiell distribution: låt oss komma ihåg att baserat på GA102 GPU:n måste den vara utrustad med inte mindre än 24 GB GDDR6X-videominne på 21 Gbps, vilket gjorde det snabbare.

Annan information, kanske viktigare förresten, samma ljud från korridoren framkallar en direkt annullering av det andra NVIDIA-grafikkortet “förväntat” av användarna: en möjlig GeForce RTX 3070 Ti utrustad med 16 GB videominne .

NVIDIA var tänkt att släppa ut det på marknaden för att motverka ARC A780-kortet som skulle distribueras av Intel. Ändå har den senare fortfarande inte gett ett fast datum för sin stora återkomst till grafikkortsmarknaden.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button