NVIDIA: RTX 3060 kommer snart att förhindras från att bryta hårdvara

RTX 3060 GPU © © VideoCardz

Efter misslyckandet med sin mjukvarulösning för att stävja Ethereums gruvdrift på sin RTX-3060, NVIDIA vill använda drastiska åtgärder. Märket skulle denna gång övergå till en materiell begränsning.

För att göra detta, och enligt information från Hong Kong webbplats HKEPC (via TechPowerUp), förbereder NVIDIA att introducera en helt ny variant av GA106 GPU som används för grafikkort RTX 3060. Den här nya versionen (GA106-302) skulle vara identisk med den vi känner till för närvarande (GA106-300), förutom att hon skulle få ett nytt PCI-ID. Tillräckligt för att göra alla befintliga drivrutiner värdelösa.

Läs också:
NVIDIA RTX 3080 Ti 12 GB: mot en lansering i maj från 999 dollar?

NVIDIA vill ha en riktig lösning mot minderåriga

Framför allt skulle denna lösning göra det möjligt för NVIDIA att rätta till situationen efter den felaktiga publiceringen av en drivrutin som innehåller nycklarna för att kringgå mjukvarubegränsningen som tidigare implementerats på RTX 3060, en av modellerna som uppskattas mest av kryptovalutagruvarbetare.

Observera att den här algoritmen, dedikerad till att begränsa hashhastigheten på kortet, inte hindrade motiverade gruvarbetare från att göra vinster med RTX 3060, i synnerhet genom att gå igenom andra kryptovalutor än Ethereum. Det återstår att se om hårdvarulösningen som NVIDIA verkar vara på väg att ta till sig är effektivare… och framför allt mer hållbar.

Läs också:
Brist på hårddisk/SSD? Krypton och utrymmesbevis i fråga

En “ny” GPU introducerad någonstans i maj?

Introduktionen av denna nya GA106-302-variant skulle ske i maj. Det kommer logiskt att ersätta GA106-300 GPU på RTX 3060s som levereras senare, men saken borde vara helt smärtfri för konsumenten … som har svårt att få tag på ett nästa generations NVIDIA-kort ändå.

Intressant fakta: enligt läckaren kopite7kimi arbetar NVIDIA på en liknande lösning för sina andra GPU:er (speciellt GA104 och GA102) och kan därmed utöka denna hårdvarublockering till sina andra RTX 3000:er.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button