NVIDIA lanserar GeForce RTX 3090 Ti och riktar sig till innehållsskapare

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti © NVIDIA

De Grafikkort den mest kraftfulla för tillfället, men som också riskerar att mycket snabbt överskridas.

Efter att ha svällt rejält i slutet av förra året hade andan fallit när NVIDIA äntligen inte utnyttjade CES 2022 i Las Vegas för att avslöja GeForce RTX 3090 Ti.

Några veckor efter det ryktade schemat är den senaste modellen av Ampere-kort äntligen bland oss… äntligen bland de lyckligt lottade bland oss.

A ” dröm som innehållsskapare?

På några rader, några stycken, har NVIDIA äntligen tagit sig tid att klargöra situationen kring sitt GeForce RTX 3090 Ti, ett nytt grafikkort som det uppenbarligen inte är avsett för vanliga dödliga.

Odjuret innehåller ett rekordstort antal CUDA-kärnor (10 752) för att hävda sig som den mest kraftfulla modellen i Ampere-arkitekturen. Den visar en total effekt på 78 RT-TFLOPs, 40 Shader-TFLOPs och 320 Tensor-TFLOPs som NVIDIA gillar att påpeka.

Tillverkaren insisterar också på prestanda när de står inför särskilt krävande applikationer som Blender, Maya eller Cinema4D, men överraskande nog jämförs den med RTX 2080 Ti: det handlar om att erbjuda mellan 42% och 102% av prestandan för denna daterad modell, minst sagt.

NVIDIA påpekar också att dess 24 GB GDDR6X-minne vid 21 Gbps säkerställer anmärkningsvärda resultat innan de specificerar att ” arbetar med 8K RAW-projekt i DaVinci Resolve med REDCODE-filer, Raw (R3D) använder det mesta av de 10 GB minne som finns på GeForce RTX 3080 Ti “.

Mot tv-spel i 8K?

Även om sällsynta spel är för att få GeForce RTX 3080 Ti på knä, går NVIDIA längre för att diskutera den lekfulla framtiden för sina små nyheter. Det är därför inte längre fråga om att prisa spelet i 3 840 x 2 160 och NVIDIA pratar nu om att spela i ”8K HDR”.

Med detta i åtanke har tillverkaren inte tillräckligt starka ord för att hylla fördelarna med sin supersamplingslösning, DLSS. Han tillägger att RTX 3090 Ti ” låter dig spela, fånga och titta på dina spel i 8K HDR med DLSS Ultra Performance-läge och HDMI 2.1 för unik anslutning till 8K TV-apparater “.

När det gäller prestandasiffror har NVIDIA återigen roligt med jämförelsen med gamla RTX 2080 Ti och indikerar att RTX 3090 Ti i genomsnitt är 64% snabbare. Som tur är ! NVIDIA jämför fortfarande sin nykomling med RTX 3090 och påpekar att den fortfarande i genomsnitt är 9% snabbare än den gamla drottningen Ampere.

Slutligen bekräftar NVIDIA att kortet borde vara tillgängligt nu med i synnerhet distributionen av dess Founders Edition i samarbete med LDLC: denna modell kostar 2 249 euro. Slutligen specificerar NVIDIA att ” global allmän tillgänglighet idag har påverkats av den senaste vågen av Covid och nedstängningar i Kina “lägger till det” tillgängligheten kommer att förbättras under april månad “.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button