NVIDIA lanserar DLAA med The Elder Scrolls Online (uppdatering)

The Elder Scrolls Online Blackwood © Bethesda Softworks

Uppdatering 20/09: Med några få ord, utan utsmyckning, bekräftar NVIDIA för oss att DLAA verkligen kräver tensorkärnor RTX-kort.

Nej, nej, det är inte ett stavfel på DLSS, utan ett annat verktyg implementerat av NVIDIA.

DLAA – för Deep Learning Anti-Aliasing – är en ny teknik som NVIDIA och Zenimax gemensamt lanserar, på åldrande men fortfarande grön The Elder Scrolls Online, som påpekats av Alex Tardif, Chief Graphics Engineer på Zenimax Online.

Läs också:
Jingjia Micro JM9: en konkurrerande kinesisk GPU… till GeForce GTX 1080

Nära kusin till DLSS

För att förstå hur DLAA fungerar är det nödvändigt att titta på den redan välkända DLSS eller Deep Learning Super Sampling. Detta är en teknik som implementerats av NVIDIA för att begränsa den datorkraft som krävs av GPU:n för att rendera en scen som är begränsad, till exempel, till rendering i 1440p.

Sedan, som namnet DLSS antyder, tar kraftfulla algoritmer för artificiell intelligens hand omuppskalare bilden beräknad av GPU:n för att klara den – låt oss fortsätta vårt exempel – i 2 160p. Spelaren vinner då uppenbarligen i finess utan att hans grafikkort används för hårt.

DLAA är också baserad på kraftfulla algoritmer som hanteras av artificiell intelligens, men det syftar till att vara enklare än DLSS genom att inte försöka uppskalare bilden. DLAA fokuserar på kantutjämning för att undvika denna “trappa”-effekt.

Läs också:
AMD och Microsoft arbetar på TensorFlow-DirectML, för ett stort lyft på RDNA 2 GPU:er

Integration med The Elder Scrolls Online

MMORPG-signerade Zenimax är därför den första titeln som drar nytta av DLAA och Alex Tardif är särskilt entusiastisk. Han specificerar det The Elders Scrolls Onlineantalet bilder per sekund som erhålls på RTX-grafikkort är redan betydande.

Faktum är att intresset för DLSS är mindre: målet är inte att förbättra animationens flytbarhet. Å andra sidan gör DLAA det möjligt att tydligt förfina scenerna. Alex Tardifs sidekick, Rich Lambert, kreativ chef på Zenimax, tillägger: ” Detta är lanseringen av deras nya teknik, kallad NVIDIA DLAA. Det är samma typ av koncept [que DLSS], du kommer inte att få en prestandahöjning, men det du får är helt fantastisk kantutjämning. Det är fantastiskt, det är galet hur bra det är “.

DLAA verkar därför vara ett intressant alternativ för lite gamla spel som inte nödvändigtvis behöver en prestandahöjning. En fråga uppstår dock: är det nödvändigt att ha ett RTX-kort för att dra nytta av DLAA?

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button