NVIDIA kommer att sluta stödja sina “Kepler” GPU:er med sina R470-drivrutiner

NVIDIA GeForce GTX 680

Ett slut på supporten som kommer att inträffa cirka nio år efter lanseringen av den första GeForce “Kepler”.

Med varje ny version av GeForce-drivrutiner integrerar NVIDIA givetvis nya funktioner och passar på att fixa några buggar. Vi tänker på det mer sällan, men nya versioner kan också markera slutet på stödet för en viss generation.

Läs också:
NVIDIA lanserar sina GeForce RTX 3080, 3070 och 3060 Ti anticrypto för att försöka stoppa bristen

Slutet för Kepler

Detta är precis vad som ska hända med GeForce R470-seriens drivrutiner. Dessa bör rasa mycket snart eftersom NVIDIA precis har släppt 466.47.

NVIDIA-drivrutinslivscykel © NVIDIA

Enligt den senaste uppdateringen av NVIDIAs Software Support Matrix kommer det amerikanska företaget därför att dra nytta av denna R470-version för att avsluta stödet för “Kepler”-generationens GPU:er.

Läs också:
NVIDIAs DLSS-stöd kommer till tidiga VR-spel och andra titlar

Nio år av god och lojal service

GeForce GTX 680, som lanserades i mars 2012, är det allra första grafikkortet från NVIDIA som använder denna så kallade “Kepler”-arkitektur, med hänvisning till den berömda tyske astronomen Johannes Kepler.

NVIDIA Architecture Matrix © NVIDIA

Denna arkitektur firar därför sina nio år i tjänst. Även om det är värt att notera att NVIDIAs dokumentation endast hänvisar till GPU:er för datacenter, är det ett säkert kort att slutet på supporten påverkar hela Kepler-arkitekturen.

Ett slut på tjänsten som därför kommer en tid efter det för Fermi, vars avbrott registrerades av lanseringen av R390-piloterna under 2018.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button