NVIDIA kommenterar äntligen “icke-releasen” av GeForce RTX 3090 Ti

GeForce RTX 3090 Ti © NVIDIA

enastående öde för detta Grafikkort ännu officiellt meddelat av NVIDIA och sedan dess saknat.

På CES 2022 i Las Vegas gav NVIDIA verkligen ingen garanti, men företaget hade officiellt bekräftat den kommande releasen av ett mycket avancerad grafikkort för att ersätta RTX 3090 och RTX 3080 Ti. Logiskt kallades modellen RTX 3090 Ti.

Ett officiellt kort, men väldigt diskret

Problem, sedan detta tillkännagivande i början av förra januari har kortet i fråga inte riktigt gett något livstecken, och vi kan till och med säga att NVIDIA “spelar död”. Det har tagits några bilder på modeller från partnertillverkare, men det är allt.

Ännu värre, vi hade mest rätt till läckor för att nämna upphörandet av all produktion av dessa kort. Läckor som inte bekräftats av NVIDIA, men som fortfarande var oroande genom att indikera problem med både hårdvara och mjukvara (BIOS).

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X 24G © WCCFTech

Jag säger ingenting, det bästa är att du upprepar för honom… »

Förmedlas av våra kollegor från VideoCardz, orden från Jen Andersson, talesperson för NVIDIA, är de första officiella kommentarerna från tillverkaren om denna RTX 3090 Ti på några veckor. Räkna dock inte med några större avslöjanden.

Vi har ingen annan information att dela om RTX 3090 Ti just nu, men vi kommer se till att kontakta dig när vi har den. »

I huvudsak har NVIDIA därför inget mer att säga, men vi minns ändå att namnet på RTX 3090 Ti verkar behöva finnas kvar i programmet. Grafikkortet måste vara designat kring GA102-350 GPU, ha det snabbaste videominnet för tillfället (GDDR6X på 21 Gbps) för en planerad förbrukning på 450 W.

En problematisk diet?

Denna information leder till att vissa observatörer ser denna RTX 3090 Ti som ett slags “test”-produkt, ett kort avsett att förbereda ankomsten av nästa generation, med kodnamnet Lovelace, som borde vara ännu mer krävande.

Grafikkorts strömförsörjningsdiagram © Igor's Lab

Våra kollegor frånIgors Lab är bland förespråkarna för denna förberedande produktteori för tillverkare. I synnerhet kopplar de detta till behovet av att se över strömförsörjningen och den gradvisa ankomsten av PCI Express 5.0-standardblock, och 12VHPWR-kontakten som måste tillåta maximalt 600 W när 12-stiftskontakten är begränsad till 450 W.

Till sist, Igors Lab väcker frågan om stabiliteten hos strömförsörjningen för ett så kraftfullt grafikkort. Eftersom 12-stiftsporten inte räcker för de beräknade 520W-topparna för RTX 3090 Ti, skulle man behöva förlita sig på PEG-porten på moderkortet. För detta kan det vara nödvändigt att delvis se över strömförsörjningsstegen för moderkorten. Om denna information var sann skulle vi förstå att RTX 3090 Ti inte släpper lös passioner.

Bortsett från alla frågor om tillgänglighet, skulle priset på ett sådant kort i alla fall göra det otillgängligt för vanliga dödliga, men Videocardz har fortfarande roligt med att vidarebefordra webbplatsen för en dansk återförsäljare som tillkännager det den 2 nästa mars. Inte övertygad.

Källor: VideoCardz, Igors Lab

Relaterade Artiklar

Back to top button