NVIDIA, Intel och AMD fungerar på Vulkan 1.3 för Windows och Linux vid release

Vulkan 1.3 © Khronos Group

Releasen av version 1.3 av Vulkan verkar ha alla överens… utom kanske Microsoft?

Ofta presenteras som ett alternativ till Microsofts DirectX, Vulkan utvecklas. Khronos Group-konsortiet har just meddelat version 1.3. Som ett tecken i tiden skyndade AMD, Intel och NVIDIA att tillkännage stöd för det nya biblioteket i sina drivrutiner.

23 nya expansioner för Vulkan

Denna version 1.3 av Vulkan är ursprungligen planerad att integreras i API:t, 23 tillägg som vi inte kommer att lista här, men som de mest nyfikna kan hitta på den dedikerade sidan på den officiella Khronos.org-webbplatsen.

Khronos-gruppen insisterar också på att minska fragmenteringen av dess ekosystem: “ De nya funktionerna som implementeras är inte valfria och måste därför kunna utnyttjas för att en enhet ska anses vara Vulkan 1.3-kompatibel. “.

Bland dessa nya funktioner kan vi notera vad konsortiet kallar ” dynamisk rendering “, en” förbättrad API-synkronisering ” såväl som ” skapande av profil för att mer effektivt anpassa sig till de olika inblandade enheterna.

Brett stöd från hela branschen

Tidens tecken var därför tillkännagivandet av Vulkan 1.3 åtföljt av många reaktioner från hela branschen. NVIDIA har omedelbart indikerat att nya utvecklardrivrutiner har utvecklats. De är tillgängliga omedelbart, även om de fortfarande är i beta.

Hela branschen, och vid sidan av NVIDIA, var det uppenbarligen AMD som reagerade snabbt. Även där är det för tillfället nya drivrutiner för utvecklare i betaversion och som påverkar både Vega- och RDNA-arkitekturgrafikkort.

Ledare inom segmentet grafikkort och chips, AMD och NVIDIA kunde inte riktigt missa Vulkan 1.3, men det är ännu mer intressant att se att ARM också reagerade positivt på detta tillkännagivande, Geraint North, direktör på AMD, indikerar att företaget är engagerad i att förse utvecklare med verktyg och teknologier för att […] Vulkan 1.3-stöd […] på våra Mali GPU:er “.

Intel, Holochip Corporation, LunarG är också i slingan liksom Google Stadia. Hai Nguyen, senior personal tekniska lösningar ingenjörförklara det ” Vulkan 1.3 och 2022 års färdplan ger förbättringar som uppskattas av utvecklare, såsom dynamisk rendering som […] erbjuder en strömlinjeformad metod för rendering. Vi kan inte vänta med att göra dessa förbättringar tillgängliga på Stadia “.

Så många skådespelare som talar med en röst med så mycket entusiasm, det värmer hjärtat!

Om samma ämne:
Du borde veta, AMD: 4 GB VRAM, räcker det för att spela eller inte?

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button