NVIDIA: hackad, företaget svarar genom att kryptera hackares data

Nvidia-logotyp

Det är nästan historien om den vattnade sprinklern. NVIDIA har blivit offer för en större cyberattack de senaste dagarna och reagerade snabbt genom att använda ganska “ursprungliga” metoder. Det amerikanska företaget tvekade faktiskt inte att hacka piraterna själva.

Men det hindrade inte stölden av en extremt stor datamängd!

En massiv attack

Den 25 februari 2022 dök den första informationen om ett större hack på NVIDIA upp på internet. Vi fick reda på att en grupp hackare stal cirka 1 TB konfidentiell data som tillhör företaget. Enligt denna rapport skulle angriparna ha gått igenom NVIDIA-meddelanden för att kunna komma in på servrarna.

Bland de stulna filerna skulle vi hitta källkoden för DLSS-tekniken, drivrutiner, diagram eller till och med firmware. Dessutom skulle hackarna till och med ha kunnat installera skadlig programvara på e-postservern. En välorganiserad attack… men det var utan att räkna med NVIDIAs svar.

När offret blir angriparen

Vi får veta den här veckan att en utpressningsgrupp vid namn LAPSU$ baserad i Sydamerika tros ligga bakom attacken. Den senare hävdar att NVIDIA tog hämnd genom att kryptera all stulna data och sedan lansera ransomware på hackarnas personliga maskiner. Hackarna skulle dock ha gjort kopior för att undvika att förlora sitt dyrbara byte.

Ett häpnadsväckande svar som till och med fick hackare att klaga eftersom de nu anklagar NVIDIA för att vara ” brottslingar “. Varumärket har inte officiellt kommenterat detta ämne och indikerar helt enkelt att det utreder händelsen.

Om samma ämne:
NVIDIA bekräftar intrånget i sina servrar, men förutser inget avbrott i aktiviteten

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button