NVIDIA GeForce RTX 4090: en första modell är illustrerad på Zotac och den ser robust ut!

Zotac GeForce RTX 4090 AMP Extreme © Videocardz

Här är en första ögonblicksbild av den nya generationen av grafikkort RTX 4000 från NVIDIA och det gäller den mest kraftfulla i sortimentet.

Om NVIDIA fortfarande inte har bekräftat det exakta så tyder allt på att nästa vecka (20 september) kommer det amerikanska företaget att avslöja grafikkorten av generationen Ada Lovelace.

Trippel ventilering, fyrdubbel öppning?

I väntan på den 20 september följer läckor rykten och idag är vi i närvaro av vad som ser ut som de första bilderna av en GeForce RTX 4090 beställnings-med andra ord en modell designad av en av NVIDIAs partners.

Zotac GeForce RTX 4090 AMP Extreme © Videocardz

I det här fallet är det Zotac-modellen som bär det fullständiga namnet “GeForce RTX 4090 AMP Extreme”. Svårt att säga mer, men namnet på Extreme verkar inte tillskansat sig då kortet verkar monstruöst med sin trippelventilation och kanske 4 eller 6 värmepipor.

Allt talar för att den kommer att uppta minst tre platser i fodralet, kanske till och med fyra. Eftersom området är ganska mörkt är det mycket svårt att säga hur många 16-stifts 12VPWHR-strömkontakter den har. En sak är ganska säker ändå: det här kortet kommer att kosta en arm och ett ben.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button