NVIDIA: en motsvarighet till AMD:s FSR skulle kunna aktiveras i kontrollpanelen

AMD FidelityFX Super Resolution © AMD

Medan du väntar på att AMD:s FSR ska utvecklas, var medveten om att NVIDIAs kontrollpanel döljer en funktion som är baserad på samma tekniska bas, olikuppskalning av DLSS.

För några veckor sedan tillkännagav AMD sin FidelityFX Super Resolution (FSR)-teknik, en funktion som borde förbättra spelets prestanda genom att beräkna grafikrenderingar i lägre upplösning och sedan renderas i bättre kvalitet tack vare en uppgradering av bildens skala.

Läs också:
AMD gör sin FidelityFX Super Resolution öppen källkod

FSR har en sak gemensamt med en funktion avuppskalning av NVIDIA

Digital Foundry grävde i källkoden för FSR (AMD gjorde det öppen källa) och gjorde ett intressant fynd. Det verkar som att gjuteriet förlitade sig mycket på en modifierad version av algoritmen föruppskalning Lanczos att utveckla sin FSR.

Och det är inte den första som har fått den här idén, eftersom NVIDIA redan har erbjudit en skalningsfunktion baserad på Lanczos ett tag nu. Och, till skillnad från DLSS, är denna inte exklusiv för RTX ensam.

I NVIDIAs kontrollpanel måste du komma åt 3D-hanteringsalternativen för att aktivera och konfigurera skalning av GPU:n. Alternativet är tillgängligt på grafikkort under Turing- och Pascal-arkitektur och fungerar på DirectX 9, 10, 11, 12, Vulkan och OpenGL-spel.

Läs också:
AMD:s FSR har premiär på Xbox Series idag

Ett alternativ i väntan på tillgång till FSR eller DLSS

Naturligtvis ska du inte förvänta dig att den här funktionen, som du aktiverar från NVIDIAs kontrollpanel, ska ge resultat lika övertygande som FSR (som finns på både AMD och NVIDIA GPU). AMD har gjort en hel del förbättringar av vad den har arbetat med, och FSR bör jämföras med DLSS snarare än det här alternativet.

Men det är roligt att notera att de två teknologierna delar en gemensam bas och att i väntan på den massiva tillgängligheten av FSR som utlovats av AMD, är det möjligt att prova denna funktion avuppskalningnu mycket mer tillgänglig än DLSS eller FSR.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button