NVIDIA: en första bild av Hopper H100, den enorma grafikprocessorn för servrar

NVIDIA Hopper H100 © Videocardz

Den nya generationen av GPU:er NVIDIA för datacenter avtäcks långsamt.

Med start i går kväll lanserade NVIDIA GPU-teknikkonferens 2022 (GTC). Som varje år kommer evenemanget att vara ett tillfälle att göra en inventering av vissa amerikanska teknologier och, som ett förspel, Videokortz lyckades få tag på några intressanta skott.

140 miljarder transistorer

Utan tvekan kommer Hopper att vara i rampljuset under denna GTC 2022 och fotona som återvunnits av våra kollegor tillåter oss redan att få en ny glimt av denna verkligt monstruösa GPU.

NVIDIA Hopper H100 © Videocardz

Kallas H100, detta första Hopper-generationschip ska göra det möjligt att lägga Ampere generation A100 i garderoben. Den är graverad med TSMC:s 5nm-process och kommer att mer än fördubbla antalet transistorer jämfört med A100. Siffran 140 miljarder nämns.

NVIDIA Hopper H100 © Videocardz

Till skillnad från A100 kommer H100 med grafikåtergivningsmöjligheter genom integrering av en Grafikbearbetningskluster (GPC) skiljer sig från de andra fem. Det talas också om 144 stream multiprocessorer. Slutligen kan denna monolitiska GPU huvudsakligen avsedd för dataservrar förbruka cirka 1 000 watt.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button