NVIDIA: drivs av Ampere A100, CMP 220HX-kortet skulle vara ett jäkla monster dedikerat till gruvdrift

NVIDIA GA102 © WCCFTech

Ryktet om en monsterkraft dedikerad till brytning av kryptovaluta sväller hos NVIDIA.

Igår fick vi veta om ett rykte som framkallade ankomsten av NVIDIAs kraftfullaste GPU på vad som då skulle vara den starkaste av Processorer för gruvdrift för kryptovaluta (CMP) av varumärket.

Läs också:
NVIDIA-kort dedikerade till kryptominering kunde rymma varumärkets mest kraftfulla GPU

210 MH/s för $3 000

Idag är ryktet mer enträget, mer exakt också. En viss I_Leak_VN ger faktiskt lite tydlig information om denna hypotetiska CMP som NVIDIA skulle förbereda.

Observera dock att följande information, publicerad på Twitter, bara är rykten. NVIDIA har ännu inte bekräftat något i denna riktning och märkets senaste detaljer indikerar i bästa fall en CMP 90HX baserad på GA102-100.

Sådan Processor för gruvdrift för kryptovaluta skulle kunna nå en hashhastighet på 86 MH/s långt, väldigt långt, från kraftmonstret som avslöjats av I_Leak_VN. Där skulle det alltså bli fråga om att designa en modul kring Ampere A100 GPU, samma som utrustar vissa professionella grafikkort runt 11 000 dollar.

Enligt I_Leak_VN skulle den CMP som NVIDIA förutsåg döpas till “220HX” och skulle kosta “bara” 3 000 dollar, eftersom den inte skulle behöva behålla de 40 GB videominne som utrustar grafikkortet. Å andra sidan skulle den givetvis behålla bandbredden på 1,6 TB/s.

I kombination med datorkraften hos A100 GPU skulle CMP 220HX vara ett kraftmonster för kryptominerare: det talas om att utveckla en hashhastighet 210 MH/s, dubbelt så mycket som GeForce RTX 3090.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button