NVIDIA Broadcast bjuder in sig själv till OBS för att underlätta brusreducering för streaming

NVIDIA Broadcast RTX Voice © © NVIDIA

OBS 27
håller redan på att bli en liten revolution för sina användare. Efter att ha formaliserat ankomsten av ångra-funktionen (CTRL+Z) lär vi oss nu att kodningsmjukvaran kommer att stödja NVIDIAs RTX Voice-teknik.

En del av NVIDIA Broadcast Suite, RTX Voice är ett AI-drivet brusreduceringsverktyg som effektivt tar bort oönskat brus från en mikrofon.

Läs också:
Unity lägger till inbyggt stöd för NVIDIAs DLSS till sin motor

En funktion som redan är tillgänglig i beta

Låt oss vara tydliga: det är redan fullt möjligt att kombinera effekterna av NVIDIA Broadcast med en livesändning via OBS. Men grafikkortstillverkaren meddelar idag att dess brusreducerande funktioner nu är en integrerad del av kodningsmjukvaran, i form av ett filter som ska appliceras på den inkommande ljudkällan.

På sin sida förklarar NVIDIA att du först måste ladda ner Broadcast Audio Effects SDK och sedan uppdatera OBS till dess betaversion 27. Du måste också se till att du har ett NVIDIA RTX-kort och att dess drivrutiner är uppdaterade. Sedan, i OBS, klicka bara på det kugghjul som motsvarar din mikrofon i mixern och använd ett nytt “Noise suppression”-filter. I “metod”, välj helt enkelt “NVIDIA Noise Removal” och justera effekten av effekten efter eget tycke.

RTX Voice OBS 27 © © NVIDIA

NVIDIA säger att dess teknik också är tillgänglig på XSplit Boradcaster, Notch Builder, SteamFX och VoiceFX, men ännu inte med StreamLabs OBS – den andra mest populära kodningsmjukvaran.

Källa: NVIDIA

Relaterade Artiklar

Back to top button