Novi (ex Calibra) bakom krypton Diem (ex Libra) av Meta (ex Facebook) har nu också en ex VD

Novi Diem © Novi

Efter avgångar från ledande företag som eBay, Visa eller MasterCard, novi
(tidigare Calibra), det kontroversiella projektet för kryptovaluta
av Meta, drabbas av ett nytt hårt slag.

David Marcus, ansvarig för lotsningen av Novi sedan 2018, kommer att lämna fartyget i slutet av året.

Ännu ett slag för Novi

Medan Meta, moderbolaget till Facebook, precis har lanserat en första pilotversion av Novi, dess digitala och uppkopplade plånbok dedikerad till dess interna kryptovaluta Diem (ex-Libra), har medgrundaren och projektledaren meddelat att han lämnar företaget tisdagen den 30 november 2021. David Marcus hade gått med i Facebook 2014 för att övervaka Messenger, och han hade drivit gruppens blockchain-gren sedan 2018.

Även om det fortfarande finns så mycket att göra precis innan lanseringen av Novi – och jag är lika passionerad som någonsin när det gäller behovet av att ändra våra betalnings- och finansieringssystem – har mitt entreprenörs-DNA kittlat mig för många morgnar i rad för att fortsätta ignorera henne sa den 48-årige franske entreprenören i ett meddelande på sina sociala nätverk.

Chefen för Novi kommer att avgå i slutet av året, varefter han ersätts av Stephane Kasriel, tidigare vd för Upwork och Novis vice vd för produkter sedan augusti 2020. Han kommer att ha den svåra uppgiften att försöka fortsätta utvecklingen av projektet, som samlar på sig hårda stötar och motvilja från tillsynsmyndigheter och politiker.

Källa: Twitter

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen i december 2021?
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button