Norrsken: showen går så långt som till England

Norrskenet det är en fantastisk visning av grönt, blått och lila ljus på natthimlen. Fastän är vanligast förknippas med polcirkelnden här föreställningen kan ses längre söderut, även från Storbritannien, förutsatt att förhållandena är rätt.

De Met Office han har förklarat:

Varför går norrskenet så långt söderut?

A CME (Coronal Mass Ejection) träffa jorden under de senaste dagarna, detta födde ett norrsken som var synligt så långt norrut som norra England och Nordirland.

Även om norrsken har setts tidigare så långt som till Cornwall och Kent, tenderar de att vara starkare i norr. När norrskenet prognostiseras, förhållandena måste vara gynnsamma för att britterna ska kunna se det från sina trädgårdar. Vad hände för ett par nätter sedan.

Mörka, klara nätter, såväl som platser borta från källor till ljusföroreningar, erbjuder den bästa chansen att upptäcka norrsken. Ibland kan ljusen ses mycket mer levande på kameran än med blotta ögat. Om du kan justera exponeringstiden och förlänga den är det mer sannolikt att du uppfattar ljusets rörelse på natthimlen

Norrskenet orsakas av aktivitet på solens yta. där solstorm på solens yta orsaka det moln av elektriskt laddade partiklar färdas miljontals mil, ofta till jorden.

De flesta av dessa partiklar avböjs, men de som fångas i jordens magnetfält börjar fokusera mot de två platser där jordens magnetiska aktivitet är starkast: nordpolen och sydpolen.

Relaterade Artiklar

Back to top button