Norra Italien under ett moln av kvävedioxid: här är bilderna från rymden

Om luftföroreningarna under den första nedstängningen i mars 2020 verkade ha förbättrats på grund av en minskning av biltrafiken och arbetet inom vissa industrier idag, särskilt i norra Italien och i allmänhet lite i hela Italien. “Europa verkar situationen ha förvärrats.

Faktum är att luftkvalitet över den europeiska himlen nuförtiden är det definitivt negativ och för att bevisa att det är bilderna som kommer från rymden och fångar från European Sentinel-5P satellit av program Copernicus. Medbrottsling till detta väldigt dåligt luftkvaliteten ovanför himlen Norra Italien och av hela den europeiska kontinenten verkar också vara ankomsten av sanden från Sahara öknen och den onormala förhållanden med högt atmosfärstryck. Bilden, fångad av satelliten Europeiska kommissionen ochESAtala tydligt.

Norra Italien

Som vi kan se finns det en förorenande molnmed en hög koncentration av dioxid av kväve, som praktiskt taget täcker en stor del av norra Italien, särskilt Lombardiet och Veneto och i mindre utsträckning städerna Bologna och Turin. Samma dag som Sentinel-5P tog det här fotot Padano Basin Project beslutat att anta korrigerande åtgärder för att förbättra luftkvaliteten. Dessa åtgärder inkluderar begränsningen av användningen av mycket förorenande fordon, begränsningar för uppvärmning av hushåll, förbränning av organiskt material för jordbruksändamål och mycket mer.

Som redan nämnts behärskar detta tjocka moln av kvävedioxid som svävar över himlen i norra Italien, nästan överallt på himlen i hela Europa. Kort sagt, det är en situation som vi måste försöka komma till att innehålla så snart som möjligt, försöka förhindra att nå en situation där luften kommer att bli andningsbar.

Relaterade Artiklar

Back to top button