Nokia: två framtida mobiler potentiellt utrustade med en 200 Mp-sensor… och ett oväntat OS

Nokia X20 © © Nokia

Nokia skulle förbereda två nya smartphones premium utrustad med en stor huvudsensor på 200 Mp. Samtidigt nämnde ryktet också närvaron av HarmonyOS på dessa två enheter… Information som snabbt motbevisas av Huawei.

Om saken hade bekräftats hade Nokia inte varit ensam om att närma sig Huawei för att installera sitt operativsystem på nya smartphones. Som påmind PhoneArena, Meizu, Oppo, Xiaomi eller till och med vivo skulle också fungera på mobiler som drivs av HarmonyOS. Detta operativsystem har, för tillfället, särskilt betydelse i Kina. I Europa och mer allmänt på den västerländska marknaden är intresset för Android fortfarande mycket begränsat.

Läs också:
Huawei: “HarmonyOS, en önskan att ge en så framgångsrik användarupplevelse som möjligt” (Intervju)

HarmonyOS, Android-alternativet eftersökt av Huawei

Som en påminnelse lanserades HarmonyOS (baserat på Linux-kärnan) officiellt i Kina i början av juni av Huawei. Företaget tillåter nu sin installation på några av sina gamla smartphones, men också på vissa modeller av dess tidigare dotterbolag Honor. En 4G-version av Huawei Mate X2 (vikbar smartphone) levereras också med HarmonyOS i Kina. Samma tillvägagångssätt för Huawei Watch 3 Pro-klockan, som också drivs av detta nya operativsystem.

I Kina, där Google-appar är blockerade, är det inte ett handikapp för användarna att byta till HarmonyOS. Huawei strävar också efter att gradvis berika sitt mobila ekosystem (Huawei Mobile Services) för att locka tredjepartsutgivare av applikationer, men för närvarande är detta alternativ till Android och Googles tjänster fortfarande skakigt på våra breddgrader.

Vi vet i alla fall att det inte kommer att dyka upp på nästa Nokia X60 och X60 Pro. Detta är vad Huawei försäkrade genom ett förnekande som delas med GlobalTimes. Dessa två mobiler skulle i alla fall utgöra Nokias framtida spjutspets i Kina, med avancerade specifikationer.

Läs också:
Xiaomi Mi Mix 4 lanseras utan en främre fotosensor? Det är vad den här läckan antyder.

Nokia X60, X60 Pro: tung?

Enligt PhoneArena, X60 och X60 Pro skulle inte snåla med prestanda. I synnerhet skulle det finnas en böjd skärm, ett stort 6 000 mAh batteri och en massiv 200 Mp huvudsensor toppad med Zeiss-optik.

En uppdatering på 144 Hz för skärmen, snabbladdning och en high-end Snapdragon SoC (Snapdragon 888 Plus?) skulle också stå på programmet, utan att mycket mer är känt i detta skede. Det råder ingen tvekan om att de närmaste veckorna kommer att tillåta oss att upptäcka fler specifikationer.

Källa: PhoneArena

Relaterade Artiklar

Back to top button