Nokia formaliserar ankomsten till Frankrike av sina tv-apparater och sin Android TV-box

Nokia SmartTV

Tillkännagav i november förra året för den europeiska marknaden tv-apparater
Nokia Smart är nu tillgängliga i Frankrike. De åtföljs av lanseringen av en android tv box
Nokia Streaming Box 8000.

Det är ingen hemlighet att Nokia, eller snarare StreamView-företaget som äger licensen, tittar på den stora skärmen, och i synnerhet världen av uppkopplad tv.

Läs också:
De första 83″ OLED-TV:erna från LG och Sony är nu tillgängliga

Anslutna TV-apparater, HDR10 och Dolby Vision som bonus

Efter att ha provat sig fram på den stora skärmen på den indiska marknaden med en serie tv-apparater tillverkade och distribuerade av Flipkart (en indisk e-handelsjätte), dyker nu Nokias namn upp på tv-apparater avsedda för den europeiska marknaden, referenser som kommer till göras officiellt för Frankrike.

Den här gången är det StreamView, Nokias licensinnehavare för uppkopplade tv-apparater och andra tv-boxar i Europa, Afrika och Mellanöstern, som vi finner bakom varumärket att erbjuda fyra 4K UHD-tv-apparater på diagonaler på 55, 58, 65 och 75 tum.

Nokia Smart TV-6500A

Om Nokia återigen tillåter ett företag att använda sitt namn, verkar dock de TV-apparater som annonseras här annorlunda än de modeller som marknadsförs på den indiska marknaden.

Drivs av en ARM CA55 Quad-Core-processor och ett Mali-470 MP3-grafikchip, alla dessa referenser kommer med Android TV 9.0. De är även utrustade med en bakgrundsbelyst fjärrkontroll, en fjärrkontroll som finns med Nokias multimediabox.

Nokia Smart TV - Fjärrkontroll

Utrustade med 10-bitars LCD-paneler stöder dessa smarta TV-apparater HDR10 och Dolby Vision på bildsidan, samt DTS- och Dolby Audio-protokoll för ljud. Det finns en trippel tuner (satellit, kabel och TNT), Wi-Fi och Bluetooth, fyra HDMI-ingångar, två USB-portar, en Ethernet-kontakt eller till och med en digital optisk ljudutgång.

En multimediabox under Android TV

Dessa tv-apparater kommer inte bara ut på marknaden, deras lansering åtföljs av lanseringen av Nokia Streaming Box 8000, en Android TV-box som drivs av ett Amlogic S905X3-chip.

Boxen utnyttjar denna gång Android TV 10 och låter dig sända videoströmmar upp till 4K UHD med 60 fps. På anslutningssidan har den en HDMI-port, en USB-A 3.0 och en USB-C, en digital optisk ljudutgång och 3,5 mm-jack samt en Ethernet-kontakt.

Nokia Streaming Box 8000

Läs också:
Xiaomis Mi TV P1-serie av tv-apparater tillkännagavs för den franska marknaden

Pris och tillgänglighet

Redan tillgänglig, Nokia Streaming Box 8000 lanserades till ett pris av 99,99 euro. När det gäller tv-apparater är Nokia 7500A och dess generösa 75-tums diagonal den dyraste med sitt pris på 1 199 euro.

Priserna för övriga referenser är följande: 699 euro för 6500A, 629 euro för 5800A och 599 euro för 5500A.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button