NIU MQi GT-test: en effektiv och prisvärd elscooter

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Även om det inte nödvändigtvis är särskilt välkänt för allmänheten, är NIU en tillverkare med gedigen erfarenhet inom området elektriska skotrar. Och med NIU MQi GT erbjuder den en framgångsrik modell med en attraktiv prisposition med tanke på de tjänster den erbjuder.

Distribueras i Frankrike av KSR-gruppen, som också handlar med andra varumärken som Brixton eller Italjet för att nämna några, NIU grundades 2015 av tidigare chefer för Baidu, Frog Design, Xiaomi och Huawei. En välkänd skådespelare som gjorde det möjligt för företaget att uppnå rekordinsamlingar, till en summa av 80 miljoner dollar. NIU gynnades också av den mest populära crowdfunding-kampanjen i Kina, med 11 miljoner dollar insamlade för sin första anslutna skoter, NIU N. Ett imponerande resultat som skulle överträffas året därpå med lanseringen av M-serien. och dess 13 miljoner insamlade . Sedan dess har 500 000 elektriska skotrar marknadsförts av NIU, som har mer än 650 försäljningsställen och 10 flaggskeppsbutiker i hela Europa.

Läs också:
Zeway swapperOne test, den elektriska skotern med utbytbara batterier

Sammanfattning

En skoter med vanlig stil

Stilmässigt är det inte med NIU MQi GT du kommer att gå och visa upp dig på caféterrasserna. Vill man ha originalitet är det snarare mot den nyligen annonserade BMW CE 04 man får vända – men det är värt att påpeka att vi inte längre alls är i samma budgetar. NIU MQi GT spelar därför nykterhetens kort, även om den tillåter sig själv några fina detaljer som sin runda LED-strålkastare (bakljuset drar även nytta av LED-teknik), till och med överraskande med blinkersen som är monterade under bromshandtagen.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Elskotern är lättillgänglig och betryggande, särskilt tack vare den låga sitthöjden (816 mm) och det platta golvet. Det senare underlättar inte bara åtkomsten ombord, utan det låter dig också sätta en väska framför dig, en krok i förklädet tillhandahålls för detta ändamål. Det är ingen lyx, med tanke på det utrymme som finns tillgängligt under sadeln för att förvara dina tillhörigheter: när de två batterierna och laddaren förvaras i bagageutrymmet, finns det precis tillräckligt med utrymme för att ta i ett par handskar.

En annan lugnande egenskap: NIU MQi GT är kompakt (1 949 mm lång, 700 mm bred) med en markfrigång på 165 mm. Bättre: dess vikt på 92 kg tom (lägg till 20 kg med de två batterierna) gör den till en riktigt enkel skoter för dagligt bruk.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Två versioner för NIU MQi GT

NIU MQi GT finns i två versioner som endast skiljer sig i topphastighet: 45 km för motsvarande 50 cm-modell3eller 70 km/h som tillverkaren bedömer motsvarar 125 cm3. Det är det senare som vi kunde prova på huvudstadens gator en regnig dag.

Scootern drivs av en trefas Bosch borstlös elmotor. Integrerad i navet på bakhjulet utvecklar den en effekt på 3,1 kW och ett toppvridmoment på 45 Nm. Tre körlägen finns tillgängliga: Sport, Standard och Eco. Egenskaper som finns på 45 km/h-versionen, som också drar nytta av ett generöstare toppvridmoment med 67 Nm.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Som nämnts ovan drivs NIU MQi GT av två Panasonic litiumjonbatterier med en kapacitet på 1 488 Wh vardera (dvs totalt 2 976 Wh). Tillverkaren meddelar en förbrukning på 33 Wh/km och en räckvidd på 74 km, vilket borde räcka för att täcka de flesta dagliga behov (uppskattat till 36 km per dag av en SDES-studie). Förutsatt att du inte behöver ta motorvägar med 70 km/h-versionen av skotern.

NIU MQi GT © Thibault Jousse
NIU MQi GT © Thibault Jousse

På laddningssidan finns det inget behov av att ha ett uttag eller terminal hemma eller på kontoret. De två batterierna är löstagbara och kan därför laddas enkelt på ett enkelt eluttag. Visserligen väger var och en 10 kg, vilket kommer att tvinga dig att leka med armarna, men inget oöverkomligt heller – speciellt eftersom de är utrustade med ett mycket praktiskt handtag. En annan intressant praktisk detalj: varje batteri har en laddningsindikator. Å andra sidan är den essentiella bärbara laddaren också skrymmande, vilket inte gör saken lättare om du måste ta den med dig överallt. När batterierna är laddade är det bara att skjuta in dem i vaggan och du är klar

Det är också möjligt att ladda dem genom att lämna dem i bagageutrymmet på NIU MQi GT. Ett uttag finns för detta ändamål i bagageutrymmet, och ett urtag gör att kabeln kan passera för att förhindra stöld eller oavsiktlig urkoppling.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

En bekväm skoter med perfekt ergonomi

När vi väl har satt oss på sadeln på NIU MQi GT, uppskattar vi den naturliga positionen och det tillgängliga utrymmet i knäna. Tillverkaren har inte glömt att integrera en USB-port (typ A) i förklädet som även rymmer låset till bagageluckan.

Kontrollerna är laddade med knappar. Särskilt den till vänster som inkluderar signalhorn, blinkerskontroll, varningsblinkers, fullstrålkastare och farthållare. Startmotorn, lägesväljaren, strömbrytaren och strålkastarnas belysning finns på vänster comodo. Men ännu mer än antalet knappar är det deras närhet som stör. Det är faktiskt inte lätt att hantera dem – speciellt med motorcykelhandskar som, liksom hjälmen, är obligatoriska på två motordrivna hjul. En defekt som vi säkert kommer att vänja oss vid i längden.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Instrumentbrädan är väl avläsbar med hastighetsmätaren till höger. Ett val som passar perfekt för stadsbruk, och i synnerhet i städer som Paris där hastigheten nu är begränsad till 30 km/h på praktiskt taget alla axlar. Även om det praktiskt taget innebär att man aldrig tar bort blicken från mätaren med risk för böter, så länge det syns väl.

Å andra sidan är skärmen glänsande, vilket kan orsaka reflexer i solen. Och omvänt, dess platta integration är inte gynnsam för evakuering av vattendroppar i regnigt väder, som under vårt test av NIU MQi GT.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Kör på NIU MQi GT

Väl installerad på styret är det dags att göra de första varven. Eftersom NIU MQi GT är van vid maxi-skotrar, överraskade den mycket måttliga vikten oss oundvikligen positivt. Maskinen är smidig och mycket lätt att hantera. Att smyga mellan bilar är en barnlek och de linjära accelerationerna är betryggande och misslyckas med att slunga skotern till grönt ljus. Körningen är därför tyst och perfekt lämpad för stadsbruk.

Å andra sidan är fjädringarna, som tillhandahålls av en teleskopgaffel fram och en svingarm med två stötdämpare bak, för stadiga. Att rulla på de få asfalterade vägarna i Paris skakar piloten kraftigt. På bromssidan är Niu MQi GT återigen betryggande med en 220 mm skiva fram, och ett CBS-system bak.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Naturligtvis utnyttjade vi det här regniga testet för att prova alla körlägen för elskotern. Sportläget på NIU MQi GT (i 70 km/h-versionen som en påminnelse) erbjuder mer livliga starter och en topphastighet på 73 km/h räknare. Det är därför det föredragna läget för att ta sig in på motorvägarna, även om det fortfarande är lite trångt i vissa fall – som att ge sig ut på Paris ringled under de sällsynta tillfällen då trafiken är flytande, till exempel.

Standardläget är lämpligt för de flesta situationer. Den låter dig köra upp till 56 km/h räknare. Slutligen begränsar Eco-läget skotern för att maximera autonomin. Om den verkar ha utformats för att bevara batteriet genom att kraftigt begränsa kraften, har maxhastigheten på 28 km/h ytterligare en oväntad fördel: den låter dig köra lugnt i en stad som Paris utan att hålla näsan på hastighetsmätaren. Vi kan därför koncentrera oss på att undvika de många faror som huvudstaden erbjuder idag. Slutligen, notera att NIU MQi GT automatiskt begränsar hastigheten till 25 km/h när batterierna visar 25 % återstående kapacitet.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

Vilket pris för NIU MQi GT?

Tillgänglig i fyra färger (svart, röd, grå eller vit), NIU MQi GT säljs till ett pris av 3 399 € oavsett version. Eftersom det är en elektrisk skoter är den berättigad till den ekologiska bonusen upp till €900. Detta kan dras direkt från återförsäljaren eller återbetalas om så begärs efter köpet.

Till detta kan läggas olika hjälpmedel beroende på din stad och region. I Île-de-France, till exempel, kan yrkesverksamma också begära ett bidrag på 1 500 €, förutsatt att de har lämnat in sin ansökan innan de köper fordonet. En summa som parisiska anläggningar fortfarande kan lägga till 400 €. Som grädde på moset, parkering kommer att förbli gratis tills stadshuset i Paris fortsätter sin policy att utesluta motordrivna fordon, elektriska eller inte.

NIU MQi GT © Thibault Jousse

NIU MQI GT elektrisk skoter: Clubics åsikt

Trots vissa brister är NIU MQi GT en intressant elektrisk skoter. Om dess design är relativt vanlig är den mycket praktisk på daglig basis, särskilt genom att ignorera begränsningarna kopplade till omladdning. Till detta kommer ett mycket överkomligt pris, speciellt med hjälp av de olika hjälpmedlen.

Ett intressant val särskilt med spridningen av ZFE (låga utsläppszoner), parkering som kommer att förbli gratis i städer som Paris, och även hastighetsbegränsningar. Agile och riktigt lätt att hantera, den visar en korrekt autonomi men som ändå kan avskräcka människor som bor i utkanten som vill ha lite mer, särskilt när det gäller topphastighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button