NIU lanserar sin snabbaste skoter, en hybridskoter, elektriska skotrar och även en motorcykel

NIU © NIU

Den elektriska skotern MQi GT Evo lovar topphastigheter på 100 km/h och kan gå från 0 till 100 km/h på mindre än 6 sekunder.

På EICMA 2021-mässan i Milano presenterade det kinesiska företaget NIU flera nya produkter: skotrar, MQi GT Evo, NQi GTS, (inklusive en hybrid, YQi), skotrar, KQi2 Pro och KQi3 MAX, en VAE, BQi , och en motorcykel, RQi Sport.

MQI GT Evo, NQi GTS och YQi skotrar

Låt oss börja med skotrar. MQi GT Evo sticker ut som NIU:s snabbaste elektriska skoter. Utrustad med en 5 kW motor integrerad i navet, når den en maxhastighet på 100 km/h. Som jämförelse kan nämnas att MQi GT, med sin 3,1 kW motor, inte överstiger 75 km/h. Dessutom går denna MQi GT Evo från 0 till 100 km/h på mindre än sex sekunder. Autonomisidan NIU nämner upp till 85 km tack vare ett par batterier på 72 V 26 Ah vardera (dvs. 1872 Wh). Den är därför bättre än MQi GT, vars batteripar på 1488 Wh vardera ger 74 km autonomi.


Dessutom är denna MQI GT Evo inte bara snabbare och tuffare. Den drar också nytta av nya funktioner, inklusive nyckelfri start, tillägget av en elektronisk stöldskyddsenhet och närvaron av en TFT-färgskärm. MQi GT EVO kommer att erbjudas till ett pris av 4999 euro i Europa från och med nästa mars.

Företaget har också uppdaterat sin NQi GTS-scooter. Den nya versionen ärver en V-MOTOR-motor som kan driva den till ” mer än 80 km/h “. Enligt NIU förblir räckvidden 70 km per laddning. Denna modell får en TFT-färgskärm som liknar den hos MQi GT EVO. Lanseras även i mars 2022, till det rekommenderade priset på 4199 euro.

NQiGTS © NIU

Låt oss avsluta den här delen med en ultimat skoter, den här gången hybrid: YQi konceptskotern. Det associerar en 150 cc vätskekyld förbränningsmotor och en 2400 W elmotor […] för att uppnå topphastigheter och accelerationstider som kan hittas på motorcyklar över 250cc “. NIU avslöjade inte lanseringsdatumet för YQi.

Motorcykel RQi Sport

För dem som är mer motorcykel än skoter, kommer NIU att erbjuda RQi Sport om några månader. Snarare designad för staden och dagliga resor, denna motorcykel har en topphastighet på 110 km/h; långt ifrån de 160 km/h som nämndes vid CES 2020 därför.

rqi © NIU

Precis som med MQI GT Evo skoter är det en 5kw motor, men ett par 72V 36Ah batterier. NIU nämner också ett Boost-läge som ger ” extra accelerationskraft för att hjälpa till att passera cyklister och bilar vid grönt ljus “. Motorcykeln har även en TFT-färgdisplay. Lansering planerad till juli 2022 till ett pris av 6999 euro.

KQi2 Pro och KQi3 MAX skotrar

Dessutom utökar NIU sitt utbud av elskotrar med KQi2 Pro och KQi3 MAX. Den första är en mer kompakt och lättare variant av KQi3. Omvänt är KQi3 MAX en effektivare och snabbare version: topphastigheten är 35 km/h. Observera att i Frankrike är maxhastigheten för elektriska skotrar begränsad till 25 km/h.

kqi © NIU

NIU kommer att erbjuda NIU KQi2 Pro från mars 2022 för 499 euro.

BQi elcykel

Låt oss avsluta med en VAE, BQi-C1 Pro. Utrustad med en 250 W Bafang-motor är det en enkelhastighetscykel utrustad med ett par löstagbara batterier.

bqi © NIU

Den kommer att erbjuda elektrisk tramphjälp som ger cirka 100 km autonomi. Denna modell kommer att marknadsföras för mindre än 1500 euro på ett ospecificerat datum.

Källor: Electrek, UNI

Relaterade Artiklar

Back to top button