Nissan Micra: planerad för Europa, denna nya retroelektriska skulle bära ett stabilt batteri

Nissan Micra EV © © Nissan

Nissan, som är en fullvärdig medlem i 2030-alliansen tillsammans med Renault och Mitsubishi, har för avsikt att göra bra ifrån sig med en ny version av sin Micra, denna gång 100% elektrisk
.

Dess produktionsstart och datum för inträde på marknaden är ännu inte kända.

Den nya Micra som flaggskeppet för Alliance 2030

Nissan Micra är en av de mest sålda modellerna i Nissans historia, med fem versioner producerade sedan 1982 och en sjätte kommer. Nya Micra, främst känd som en stadsbil, kan, beroende på utseendet, hämta mer inspiration från den senaste K14-versionen och vara mer mångsidig än sina föregångare.

Också ett bevis på det förstärkta samarbetet mellan de tre företagen i 2030-alliansen och för Nissans europeiska ambition, nya Micra kommer att produceras i Renault ElectriCity-centret, beläget i Douai (Hauts-de-France), men absolut inte före minst två år.

Ännu mer måste denna Micra baseras på samma plattform som den framtida elektriska Renault 5, CMF-EV, och bära ett solidt batteri. Den senare skulle, liksom plattformarna, tillverkas gemensamt av Renault, Nissan och Mitsubishi. Deras mål är att sänka inköpspriset för elfordon som erbjuds av 2030 Alliance jämfört med nuvarande marknadspriser.

Om samma ämne:
Renault, Nissan och Mitsubishi planerar 35 nya elfordon till 2030

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button