Nissan Ariya SUV, framtida Nissan Leaf på steroider, avtäckt i Los Angeles

Nissan Ariya

Nissans framtida SUV visas just nu upp i Los Angeles på AutoMobility Show. Inledningsvis lanserades med en specialutgåva, den Nissan Ariya
kommer att erbjudas för $53,450. Den kommer sedan att följas av en mer tillgänglig instegsversion, marknadsförd för 47 125 dollar.

Nissan drar fördel av Renault-Nissan-Mitsubishi Alliances CMF-EV elbilsplattform och kommer att erbjuda en CCS-port för snabbladdning, medan märket fram till dess var troget CHAdeMO-formatet som på Nissan Leaf.

Ett 91 kWh batteri för Nissan Ariya

Baserat på alliansens gemensamma plattform, CMF-EV, kommer Nissans nya SUV att dra nytta av en lång räckvidd tack vare ett 91 kWh batteri, varav 87 kWh är användbart. Tillverkaren meddelar 483 km på full laddning. Ariya kan anslutas till en DC-terminal i CCS Combo 2-formatet, det vanligaste formatet i Frankrike.

Om den kommer att finnas tillgänglig i två- och fyrhjulsdrivna versioner kommer alla versioner att ha detta batteri med stor kapacitet. Det är uppenbarligen den tvåhjulsdrivna versionen som har den bästa räckvidden, med bara en motor att driva. Den fyrhjulsdrivna versionen klarar 426 km.

I tvåhjulsdrift går Nissan Ariya från 0 till 96 km/h på 7,2 sekunder, medan AWD-versionen med fyrhjulsdrift blir betydligt effektivare med en 0 till 100 km/h nådd på bara 5,1 sekunder. . En version med ett 63 kWh-batteri bör ingå i katalogen i framtiden, vilket gör att Ariya blir mer ekonomiskt tillgänglig samtidigt som den erbjuder en räckvidd på 360 km.

Nissan Ariya: fyra versioner tillgängliga från $47 125

Vid lanseringen av nya Nissan Ariya kommer tillverkaren att erbjuda fyra versioner. Reservationer är redan öppna i USA och bör följa snabbt i Europa.

  • Ariya Venture Plus (tvåhjulsdrift, 242 hästkrafter): $47 125
  • Ariya Evolve Plus (tvåhjulsdrift, 242 hästkrafter): $50 125
  • Ariya Premiere (tvåhjulsdrift, 242 hästkrafter) 54 625 dollar
  • Ariya Platinum Plus (fyrhjulsdrift, 394 hästkrafter): $60 125

Priserna för den europeiska marknaden är ännu inte kommunicerade. De första leveranserna väntas till hösten 2022 på den amerikanska marknaden.

Elbil: hur minskar du din laddningsbudget?

Elbilen har fördelen att den erbjuder en överkomlig användningskostnad. Men för att skörda alla fördelar bör du vidta några försiktighetsåtgärder för att minska din laddningsbudget, både hemma och på resande fot.
Läs mer

Källor: Nissan
, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button