Nintendo Switch Online-appen kommer inte längre att stödja äldre iPhones och iPads

Nintendo Switch Online-appen © Nintendo

Om du har en Apple-smarttelefon eller surfplatta och du använder Nintendo Switch Online-appen, kom ihåg att kontrollera att du fortfarande kan fortsätta använda den. Det japanska företaget har precis meddelat att dess ansökan inte längre kommer att stödjas av flera iPhone och iPad äldre generationer.

Om du spelar på Nintendo Switch, då vet du förmodligen att Big N:s lilla hybridkonsol inte inkluderar chattfunktionalitet. Användare måste gå igenom en dedikerad mobilapplikation, kallad “Nintendo Switch Online”, som kan laddas ner från App Store och Google Play Store.

Nintendo Switch Online-appen skiljer sig från vissa iPhones och iPads

Dagens information berör endast apparater av märket apple. Som sajten informerar oss om 9to5Mac, Nintendo har precis meddelat, via sitt japanska Twitter-konto, att applikationen snart inte längre kommer att stödja den gamla iPhone och iPad. Faktum är att om några månader kommer Nintendo Switch Online-appen att öka sina krav och kommer därför inte längre att stödjas av versioner före iOS 14. Fram till nu fungerade den fortfarande med iOS 12.

Om Nintendo inte officiellt har meddelat en anledning till detta beslut, 9to5Mac påminner oss dock om att endast 4 % av iPhones och iPads på marknaden körs på versioner före iOS 14. Konkret gäller det iPhone 5s, iPhone 6, första generationens iPad Air samt iPad Mini 3.

Hur som helst, den här uppdateringen kommer att distribueras under sommaren, utan ytterligare detaljer för tillfället. Och även om de bara representerar en liten del av marknaden, kommer ägare av gamla Apple-enheter tyvärr att lämnas utanför…

Om samma ämne:
iOS 16 låter dig officiellt ansluta din Nintendo Joy-Con

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button