Nintendo följer Xbox och planerar inte att höja priset på sina Switchar

Nintendo Switch OLED © Nintendo

De senaste timmarna har priset på hemkonsoler blivit ett verkligt problem. Om Microsoft och Sony redan har nämnt sin strategi i detta ämne, så har Nintendo varit tysta tills nu… Men det har just ändrats.

Veckan kommer att ha präglats av detta berömda tillkännagivande från PlayStation som har valt att tillämpa en höjning med 50 euro på priset på sin PS5. Den japanska tillverkaren skyller på den mycket höga inflationstakten samt den globala ekonomiska situationen för att förklara sitt beslut. Även om Microsoft för sin del har beslutat att inte rubba sina planer eftersom Xbox Series X och S kommer att behålla sitt vanliga pris.

Inga förändringar att vänta hos Mario

Frågade av Eurogamer i detta svåra ämne har Nintendo också nämnt att de inte har för avsikt att revidera sina priser uppåt. Nintendo Switch, Switch Lite och Switch OLED bör därför inte säljas dyrare inom en snar framtid.

Även om vi inte kan kommentera prissättningsstrategier har vi för närvarande inga planer på prissättningen av våra konsoler på grund av inflation eller ökade upphandlingskostnader i varje land. Vi kommer att bestämma våra framtida prisstrategier genom noggranna och fortlöpande överväganden.

Så Nintendo följer samma väg som Microsoft, och PlayStation verkar allt mer isolerad. Ökningen av priset på PS5 kan vara svår att anta under semesterperioden. Men innan dess måste Sony också reda ut sina leveransproblem. De närmaste månaderna lovar att bli komplicerade för tillverkaren.

Källa: Eurogamer

Relaterade Artiklar

Back to top button