Nikon skulle släppa SLR för att bättre fokusera på framtiden

Nikon D6

Enligt en rapport från NikkeiNikon vill sluta skapa slr kameror och fokusera på utvecklingen av hybridfall.

Detta rykte kommenterades av Nikon som meddelade att artikeln var rent “ spekulation “.

Nikon skulle stoppa systemkameror till förmån för hybrider

Den näst största tillverkaren av SLR-kameror bakom Canon, Nikon skulle fatta ett minst sagt överraskande beslut. Varumärket vill gärna fokusera på så kallade hybridenheter spegellöst, som erbjuder bättre möjligheter för framtiden. Som en påminnelse omvandlar spegellösa kameror ljuset som når sensorerna till elektriska signaler, till skillnad från reflexkameror vars speglar reflekterar ljuset mot det optiska system som bildar bilden.

Hybrider är mer och mer effektiva, förutom att de också är baserade på ett system av utbytbara linser, kan de bädda in mer avancerad teknik, såsom spårning av motivdetektering och artificiell intelligenss möjligheter. Dessa tillgångar gör dem till att kompromissa med konkurrenter för systemkameror, som redan har tagit andra plats på marknaden.

Hybrider är också ofta lättare och mer kompakta. De har en mycket högre slutartid än SLR-kameror, som saktas ner av slutarmekaniken. Till exempel kan Nikons senaste hybrid, Z9, fånga upp till 120 bilder per sekund.

Kameror som konkurrerar med smartphones

Trots allt förnekar Nikon informationen och tillkännager att fortsätta produktionen och distributionen av sin nuvarande samling av SLR-kameror. Den senaste modellen är från 2020, det är Nikon D6. Nikons första SLR-kameramodell går tillbaka till 1990-talet. Förra året sålde Nikon 400 000 SLR-kameror och mer än 5 miljoner karosser totalt. För första gången 2020 har försäljningen av spegellösa kameror överträffat försäljningen av SLR-kameror.

Företaget är också fångat av smartphonekameror, vars prestanda förbättras varje år. Man kan tänka sig att konkurrenterna skulle spela en roll i detta beslut från Nikon, som redan har slutat utveckla sina kompaktkameror.

Om samma ämne:
Nikon presenterar Z30, dess nya kamera lika bekväm i foto som i video

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button