Nikon presenterar Z30, dess nya kamera lika bekväm i foto som i video

Nikon Z 30 © Nikon

Nikon presenterade den 29 juni nykomlingen i sin katalog överspegellösa kameror : Z 30. Med detta diskreta fodral, designat för att dras snabbt, riktar tillverkaren sig framför allt till vloggare och videofotografer av alla slag som letar efter en enhet som är både kompakt och effektiv.

Han är liten, han kan om video och han kommer i sommar. Z 30 är för dem som vill lägga sin smartphone åt sidan och ta den till nästa nivå utan krånglet med ett stort, svårt att greppa fodral. Den perfekta lösningen för enkel vloggning och utnyttjande av Nikons expertis inom objektiv och tillbehör för att bryta ner kreativitetens barriärer.

Z 30, den nya ostoppbara hybriden på video

Med sina 125 minuters kontinuerlig inspelning på klockan råder det ingen tvekan om att Z 30 riktar sig till videofotografer. Kan filma i 4K UHD 30 fps, och säkerställer också vackra bilder i slow motion i Full HD (1080p) 120 fps, samt timelapses för att berika sina videor.

En permanent autofokus stöder fotografer i deras process, vilket gör det lättare att fotografera i farten. Tillverkaren har inte glömt att inkludera en elektronisk bildstabilisator och en integrerad stereomikrofon, även om det såklart går att lägga till en extern mikrofon till fodralet.

Trots sin lilla storlek förbiser Z 30 inte användarvänligheten. Dess djupa grepp säkerställer ett stadigt grepp och dess justerbara skärm, som är avgörande för att göra kvalitetsvideor, är konfigurerad att svara på fingret i användarens öga. Smart, självporträttläget släpper till exempel all information från skärmen när den är vänd framåt för att lämna gott om plats för motivet.

Nikon Z 30 © Nikon

En mångsidig APS-C som är lika effektiv vid fotografering

Nikon glömmer dock inte fotodelen av sitt fodral. Z 30 är utrustad med en 20,9 MP DX CMOS-sensor. I APS-C-format ger den exponeringskompensation från -5 till +5 EV, samt ett ISO-område på 100 till 51 200. Nikons klassiska lägen (Auto, P, S , A och M) kompletteras med tre anpassningsbara lägen.

I RAW (Nikons NEF) eller JPG-format kan fas-/kontrastavkänning autofokus spåra ett motivs ögon såväl som djur. När det gäller seriebilden erbjuder Z 30 upp till 11 fps med AF/AE, hedervärd prestanda för dynamiska bilder.

På anslutningssidan har Z 30 en HDMI-utgång, en USB C-port och en 3,5 mm jackkontakt. Den enda minnesplatsen kan rymma ett SD- eller SDHC-kort. Slutligen är den kompatibel med hela utbudet av NIKKOR Z- eller F-objektiv, förutsatt att du använder en adapter.

Nikon Z 30 kommer att finnas att köpa från och med den 14 juli till det rekommenderade priset på 799 euro för barkroppen. Observera att den även kan införskaffas med ett Z 30 Vlogger-kit innehållande Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR-objektivet, ett SmallRig-stativ och vindruta, samt fjärrkontrollen ML-L7 för 999,99 euro.

Nikon Z 30 © Nikon

Om samma ämne:
För Sony kommer smartphonekameror snart att överträffa DSLR-kameror

Källa: Nikon

Relaterade Artiklar

Back to top button