Nik Collection 4: nya verktyg, strömlinjeformat gränssnitt… Mjukvarusviten får en ansiktslyftning

Nik Collection 4 © DxO

Efter att ha firat sitt 25-årsjubileum 2020,plugin Nik Collection går in i version 4. Händelsen är anmärkningsvärd, eftersom det är dess största utveckling på 10 år. Har fotografernas välkända verktyg klarat tidens tand och förnyat sig för att möta allas förväntningar? Det råder ingen tvekan.

Skapa ett kraftfullare, mer flexibelt och mer kreativt verktyg: detta är DxO:s ledmotiv bakom den nya upplagan av dess mjukvara-plugin Nik samling. Förlaget arbetar hand i hand med partnerfotografer för att förbättra sina produkter och det visar: mellan gränssnittsrening, utveckling av verktyg och optimering av fotoredigeringsprocessen är Nik Collection 4 en förnyelse. Låt oss ta en titt på de nya funktionerna i fotoredigeringsprogram.

Läs också:
Luminar AI tar emot Update 3-uppdateringen: vi tar en titt på vad som är nytt

De plugins Silver Efex Pro och Viveza får en makeover

Nik Collection 4 ger plats för modernitet och detta innebär framför allt en total översyn av Silver Efex Pro och Viveza, plugins den mest populära av mjukvarupaketet.

Gränssnittet för plugins har designats om för att presentera sig i modernare och tydligare skepnader. Det är nu lätt att komma åt varje verktyg som gjorts tillgängligt och att justera skjutreglagen som du vill tills du når önskat mål.

Silver Efex Pro ärver ClearView-tekniken, som finns i DxO Photolab, bildframkallningsmjukvaran från samma utgivare. Designad för att göra monokromatiska bilder ännu mer slående, reducerar den atmosfärisk dis och accentuerar lokal kontrast. Till denna teknologi läggs 39 nya korn tagna från riktiga filmskanningar, som kan hanteras efter behag för att uppnå ett resultat nära ett silvertryck.

Nik Collection 4 © DxO

Viveza för sin del utvecklas. Den är berikad med 10 nya förinställningar som utgör en solid bas för alla retuscheringsarbeten, imiterar atmosfären under vissa tider på dygnet och leker med ljus. Verktyget har berikats med nya algoritmer och förbättrats för att köras i bakgrunden, vilket begränsar påverkan på användarens arbetsflöde.

Nik Collection 4

I samma önskan att optimera arbetstiden importerar Nik Collection 4 till Adobe Lightroom funktionen “Föregående utgåva” som finns i Adobe Photoshop. Det gör det möjligt att återgå till den senaste förinställningen från Nik Collection med ett klick. Likaså tack vare Smart Copy & Pasteär det inte längre nödvändigt att gå igenom DxO-gränssnittet för att tillämpa renderingen av ett plugin-program på ett eller flera foton i Lightroom.

U-poäng: kontrollpunktstekniken förbättras

De som är allergiska mot Photoshop-masker uppskattar redan verkligen det lokala retuscheringssystemet som utvecklats av DxO kallat “U Points”. Dessa har förbättrats för att göra precisionsretuscheringsarbetet ännu enklare för fotografer. Bland nyheterna, notera att designen och ergonomin för kontrollpunkterna har designats om för att rena arbetsytan och lämna mer utrymme för redigering än för själva verktyget.

Det finns också möjlighet att integrera kontrollpunkter i förinställningar, ett bra sätt att spara värdefull tid. Låt oss föreställa oss en serie porträttfoton där du vill accentuera motivets blick: du kan skapa en U-punkt, konfigurera den som du vill, integrera den i en förinställa och använd den på resten av dina foton genom att helt enkelt flytta tillbaka kontrollpunkten över modellens ögon. Genom att göra det tillämpas alla dina redigeringar enhetligt och med ett klick.

Slutligen visas ett “Selektivitet av färger”-skjutreglage, som låter dig agera på mättnaden av en ton som ska retuscheras och följaktligen att justera toleransen till liknande toner.

Nik Collection 4 Silver Efex © DxO

Läs också:
Photoshop kan nu fyrdubbla storleken på bilder med hjälp av en AI

Introduktion av Meta förinställningarfilterkombinationsverktyg för gränslös kreativitet

Inte nöjd med att erbjuda en serie välkända filter, introducerar DxO med Nik Collection 4 möjligheten att skapa kombinationer av filter: Meta förinställningar.

Det är värt att komma ihåg att det här inte är enkla filter: DxO har använt sin expertis inom filmfotografering för att berika dem med korn och textur som liknar det vi hittade på vår gamla goda mjäll.

Enklare kan det inte bli. Öppna bara Nik Selective Tool i Adobe Photoshop för att hitta alla tio Meta förinställningar tillhandahålls av version 4 av programvaran. Allt som återstår är att användaren ska roa sig med att kombinera olika filter för att uppnå önskad effekt. Verktyget tänjer alltid på gränserna för kreativiteten ytterligare och det är särskilt framgångsrikt.

Nik Collection 4 Silver Efex Pro 3 © Lola Gréco för Clubic

Nik Collection 4 Silver Efex Pro 3 © Lola Gréco för Clubic

Nik Collection 4 pris och tillgänglighet

Nik Collection 4 finns idag tillgänglig för nedladdning för Windows och Mac via DxO-sajten till specialpriset 99,99 euro istället för 149 euro fram till den 30 juni. Likaså är bara uppdateringen tillgänglig till ett pris av 59,99 euro istället för 79 euro fram till samma datum.

Tvekar du att ta steget? DxO erbjuder en 30-dagars gratis provperiod för dig att utforska dess mjukvara-plugin och bilda din egen uppfattning.

De bästa gratisalternativen till Lightroom

Dagarna då du var tvungen att spendera pengar för att ha en lösning för att klassificera och bearbeta dina JPEG- och andra RAW-filer är över. Vid sidan av Adobes hegemoni inom digitalt skapande finns det en ny värld med gratis och ofta öppen källkod. Högpresterande lösningar som ofta inte har något att avundas mot sina kommersiella motsvarigheter.
Läs mer

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button