NFT Studios: Kommer vi snart att se filmer helt finansierade av icke-fungibla tokens?

NFT

Producenten Niels Juul, känd för att ha producerat bl.aIrländaren av Martin Scorsese, bestämde sig för att vända sig till NFT
för finansieringen av hans nästa film.

Han hoppas på att lyckas få in mellan 8 och 10 miljoner dollar på detta sätt genom försäljningen av 10 000 NFT.

NFT för att investera i en film

Trött på ett Hollywood-finansieringssystem som han anser ” arkaisk », beslutade producenten Niels Juul att vända sig till ny teknik för att hitta pengar. För det ändamålet har han startat ett produktionsbolag vid namn NFT Studios och hoppas kunna sälja 10 000 NFT för att få tillbaka mellan 8-10 miljoner dollar öronmärkta för produktionen av en kommande film. ” Studior gör huvudsakligen stora franchisefilmer, att producera en oberoende film kan ta år och år “, sa han för att förklara sitt beslut.

De som skulle välja att köpa NFT för att finansiera filmen, ringde En vinge och en bön, kommer att betraktas som fullvärdiga investerare. De kommer att få del av kassavinster och licensavgifter, möjlighet att besöka inspelningsplatser, träffa skådespelarna och närvara vid premiären. En överenskommelse har redan träffats med företaget NFT Investments, som betalade 1 miljon dollar för att få en andel på 20 % i produktionsbolaget.

En vinge och en bön, som kan bli den första Hollywood långfilmen som helt finansieras av NFTs, kommer att återge äventyraren och journalisten Brian Miltons liv. Enligt Niels Juul har en regissör och en skådespelare redan valts ut, för en inspelningsstart planerad till april. Men det kommer att bli nödvändigt att vänta till februari, innan Berlinalen, för att veta deras identiteter under ett officiellt tillkännagivande. Det återstår att se om Juuls satsning kommer att löna sig och om andra producenter kommer att besluta sig för att följa dess exempel.

Källa: Väktaren

Relaterade Artiklar

Back to top button