NFT, hur mycket är marknaden värd och vilka är tillväxtutsikterna?

Termen Non-Tungible Token vinner mark i det gemensamma lexikonet. Ofta förkortat med akronymen NFT, dessa är digitala tillgångar vars ägande och originalitet är certifierade av Blockchain. Det betyder att all digital information är en användares ensam egendom.

Deras användning kan variera avsevärt t.ex gå från ett digitalt konstverktyg till att skapa samlarföremål. Spelvärlden anpassar sig också genom att skapa exklusiva element för fans. I slutet, lyxvärlden tittar också på NFT med intresse och är redo att gå in med sina egna unika och exklusiva skapelser.

Därför är det tydligt att NFT-marknaden upplever exponentiell tillväxt. Enligt en rapport som utarbetats av Atelier BNP Paribas, hela branschen överstiger för närvarande 2 miljarder dollar i värde.

NFT-sektorn växer dramatiskt men potentialen på denna marknad är ännu mer intressant

Tack vare det inneboende värdet av NFT:er blev jag ett försäljningsobjekt precis som fysiska tillgångar. Till idag är det över 5,3 miljoner försäljningar och dessa siffror kommer att öka inom en snar framtid.

Faktum är att köpa och sälja NFT:er kommer snart att bli det nya sättet att göra investeringar just på grund av värdena på området. Genom att bli alltmer assimilerad med lyxvaror försöker de viktigaste varumärkena komma närmare denna marknad.

Vi kan nämna Gucci som i samarbete med Wanna skapade en virtuell sneakermodell som heter Gucci Virtual 22, tillgänglig exklusivt på Decentraland-plattformen. DE Kings of Leon istället var de de första artisterna att släppa ett helt album i NFT-format.

För att ge ytterligare exempel, Nike öppnade “”ett virtuellt showroom på Roblox-plattformen medan Ferrari har redan gjort en digital version av 296 GTB. Auktionshuset Christie’s sålde ett Beeple NFT-verk för 69 miljoner dollar.

I slutet, vi måste överväga den drivkraft som metaversen kommer att ge sektorn. När det virtuella universum tar fäste kommer NFT:er att bli mer och mer populära och deras spridning kommer bara att öka deras värde.

Relaterade Artiklar

Back to top button