NFT-craze är i full gång: Snoop Dogg och Nyan Cat-skaparen säljer GIF för $33 000

Snoop Dogg Nyan Katt

En GIF som är ett resultat av ett samarbete mellan Snoop Dogg och skaparen av Nyan Cat har auktionerats ut på en onlineförsäljningsplattform dedikerad till NFT.

Men hur långt kommer den galna ökningen av Non-Fungible Tokens (NFT) att gå?

Läs också:
Det är NFT Fair: Skaparen av Nyan Cat lanserar en memeauktion

Nyan Cat firar (redan) sitt 10-årsjubileum 2021!

Sedan flera veckor tillbaka har den här typen av titlar på digitala verk varit föremål för alla slags spekulationer på webben. Det senaste är ett samarbete mellan den amerikanske rapparen Snoop Dogg och artisten bakom memet Nyan Cat. Detta är en GIF som fick 14,2 ETH, vilket motsvarar nästan 33 000 $.

The Nyan Cat, även känd som Pop Tart Cat, är en 8-bitars animation som visar en flygande katt i rymden. Detta meme skapat 2011 har blivit populärt av många parodier som blomstrar på internet.


Nästan 10 år efter skapandet av sin Nyan Cat, organiserade Chris Torres också en auktion av hans berömda meme, som såldes för 300 ETH (nästan 600 000 $), enligt sajten Lär känna ditt meme.

Icke-fungibla tokens: vad är NFT och hur fungerar de?

NFT här, NFT där… Vi pratar (nästan) bara om det. Under loppet av iögonfallande titlar och spektakulära auktioner noterar media och nybörjare, förvånade, att en enkel animerad GIF kan säljas för flera miljoner dollar. Har webben – också – blivit galen? Inte så fort. Trots stundens överdrifter är NFT:er varken en modefluga eller en övergående galenskap. Förklaringar.
Läs mer

Källa: Avkryptera
, Lär känna ditt meme

Relaterade Artiklar

Back to top button