Neutrino identifierad i det sista andetag av en stjärna

Inom astronomiområdet finns det en otrolig upptäckt: innan en stjärna slukades av ett svart hål, i sitt sista andetag, har vissa forskare identifierat en högenergi neutrino.

För att beskriva den extraordinära upptäckten är en studie publicerad på sidorna av den auktoritativa vetenskapliga tidskriften Natur astronomi. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare frånuniversitet från New York Han föddes i Desy forskningscenter. Specifikt har forskarna identifierat en högenergi neutrino precis i sista “andet” av en stjärna som höll på att slukas av en svart hål. Detta är en riktigt intressant upptäckt eftersom det kan hjälpa till att bättre förstå fysiken hos dessa mystiska e mikroskopiska partiklar.

Faktum är att forskare tror att svarta hål är gudar naturliga partikelacceleratorer tillräckligt kraftfull för att kunna projicera många högenergineutriner ut i rymden. För sitt arbete använde de amerikanska och tyska forskarna datormodeller och flera teleskopär Plats den där markbundnatack vare vilken de kunde rekonstruera resan som denna neutrino gjorde.

Resan för neutrinon som frigjordes från den skulle ha börjat bra 700 miljoner år sedan, när de första djuren började utvecklas på jorden. Det var ett svart hål som projicerade det in i kosmos efter att bokstavligen ha slukt en stjärna. Det svarta hålet hade en massa på ungefär 30 gånger solens och finns i stjärnbilden Delfino. Den resa som neutrinon gjorde skulle då sluta ioktober av 2019 exakt al Sydpolendär han tillfångatogs av IceCube neutrinojägarenedsänkt i den antarktiska isen.

Upptäckten i fråga är verkligen Intressant och förmodligen kommer att tillåta oss att äntligen kasta ljus överursprung av denna kosmiska neutrino och av alla andra som färdas i rymden.

Relaterade Artiklar

Back to top button