Neuralink: Elon Musk kommer att demonstrera på Halloween

Elon Musk © Naresh777 / Shutterstock.com

Konstig timing än den som Elon Musk valt. Miljardären har meddelat att ett Neuralink-evenemang ska hållas den 31 oktober, Halloween-dagen. detta möte” visa & berätta bör bli föremål för en demonstration i samband med de hjärnimplantat som gruppen har arbetat med i flera år.

Nykter i sin tweet (för en gångs skull kommer den mest frätande att säga) säger multikortaffärsmannen ingenting om vad Neuralink kommer att presentera under höstens event. Vi får bara veta att det kommer att vara upp till företaget att avslöja sina framsteg, förmodligen när det gäller sina hjärnimplantat.

En ny stor demonstration för Neuralink?

Som påpekats Engadget, förra gången Neuralink levererade en större demonstration, hade företaget bevisat effektiviteten hos sina enheter genom att tillåta en apa att spela Pong utan fysisk interaktion, helt enkelt genom att använda ett Neuralink-implantat. Det skulle inte vara förvånande om en spektakulär demonstration av samma typ stod på spel i slutet av oktober.

För gruppen kan denna händelse bli en vändpunkt eftersom många faktorer ger upphov till oro för företagets framtid. Neuralink har ännu inte börjat testa på människor, och det är oklart hur långt företaget har kommit med att få amerikanska Food and Drug Administration-godkännanden för att påbörja dessa försök.

Hur är det med Synchron?

Engadget påminner också om att de flesta av medgrundarna av Neuralink lämnade företaget efter att det skapades för sex år sedan. En punkt som återspeglar den undersökning som tidningen publicerat Förmögenhetvilket pekar på en bristfällig företagskultur.

Elon Musks besked kommer i alla fall i ett mycket specifikt sammanhang. Rykten tyder på att Neuralink försökte investera i sin rival Synchron, känd för att ha utfört vad som verkar vara den första endovaskulära installationen av ett hjärn-dator-gränssnitt i USA. Neuralink-evenemanget den 31 oktober kommer troligen att göra det möjligt att veta om företaget har lyckats teckna ett avtal med Synchron för att, hoppas vi, gå vidare med filen med de första testerna av dess teknologi på människor.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button