NETworkManager: upptäck detta kraftfulla nätverksverktyg för Windows

Huvudfunktioner i NETworkManager för Windows

Detta NETworkManager-verktyg låter oss se i detalj all konfiguration av nätverkskortet (ethernet eller Wi-Fi) för vår utrustning, i själva verket kommer det att tillåta oss att se statusen för alla nätverkskort, både fysiska och virtuella ( om vi har VMware eller Virtual Box i vårt team).

Som om det inte vore nog kommer vi även att kunna konfigurera korten på IP-nivå, så att vi inte behöver göra det i själva Windows kontrollpanel.

Med detta verktyg kommer vi att kunna skapa och välja flera profiler, idealiska för att konfigurera den fasta IP-adressen i vårt hem, arbete, studiecenter, etc. Med dessa profiler som vi kan tilldela till vilket kort vi vill, kommer vi att spara mycket tid i manuella konfigurationer.

Andra alternativ för detta verktyg är möjligheten att utföra en IP-skanning, för att i realtid kontrollera var och en av de “värdar” som är aktiva vid en given tidpunkt. På så sätt kan vi få en lista över anslutna datorer, med deras värdnamn och till och med den IP-adress de har för närvarande. Sättet att göra det på är väldigt enkelt, vi kan bara lägga hela subnätet genom att ge nätverksadressen och subnätmasken i CIDR-notation, eller så kan vi också sätta ett start- och slut IP-intervall .

Vi kommer också att kunna analysera alla portar vi vill ha från en specifik värd, på så sätt kommer vi att kunna veta vilka tjänster den använder för närvarande. I det här fallet kommer vi att definiera IP-adressen för nämnda värd och sätta en port för att skanna eller ett antal portar. Verktyget i sig låter oss analysera standardportarna för tjänster som SSH, webbservrar, RDP och andra.

Andra tillgängliga alternativ i denna NETworkManager-programvara, som är helt gratis, är “ping”-verktyget för att kontrollera anslutningen av vår dator till en specifik värd, tracerouten för att se vägen som alla paket följer när de passerar genom olika routrar, DNS-sökningsverktyg, och det har till och med verktyget “Remote Desktop”.

Något som fångade vår uppmärksamhet är att den integrerar en PuTTY inuti, perfekt för att upprätta SSH-anslutningar och till och med spara profiler med användarnamn och lösenord. NETworkManager låter oss spara autentiseringsuppgifter säkert med ett huvudlösenord och AES-256-bitars kryptering, på så sätt kommer inte våra referenser att hamna i fel händer. Vi har även stöd för SNMP v1/v2c/v3, både för att göra ‘get’ och ‘set’ samt ‘walk’. Slutligen kan vi också se HTTP-rubriker, se utrustningens lokala anslutningar (Netstat) och till och med enkelt se ARP-tabellen.

Slutligen är det här verktyget också mycket intressant för undervisning, eftersom det har en subnätkalkylator, perfekt för att lära sig eller också för att komma ihåg hur man gör det, och det är också kompatibelt för både IPv4 och IPv6.

Ladda ner nätverkshanteraren

Detta helt gratis verktyg kan vara laddas ner från NETworkManager-projektet på GitHub . Här hittar du både den “portabla” versionen som inte kräver installation, samt den som kan installeras på Windows. Vi testade det på ett Windows 10 Pro x64-system och det fungerar perfekt, även om det är kompatibelt från Windows 7 och vi kommer att behöva .NET-Framework 4.6 för att få det att fungera.

Relaterade Artiklar

Back to top button