Network Analyzer: vi testade den här applikationen för att granska nätverk och Wi-Fi

Innan vi börjar kommer vi att kommentera några av funktionerna och verktygen i denna applikation:

  1. Wi-Fi signalmätare : med grafisk och textuell representation som visar nätverkskanaler och signalstyrka. Även kryptering som använder WEP, WPA, WPA2 och AES eller TKIP-kryptering.
  2. LAN-skanner : med snabb och pålitlig upptäckt av alla nätverksenheter.
  3. Ping och traceroute samt andra nätverksverktyg.
  4. Portskanner med vilken vi kan se de hamnar som vi har öppnat och utifrån detta vidta lämpliga säkerhetsåtgärder.
  5. Vem är för att ta reda på vem som äger en domän eller en IP.
  6. DNS-sökning .

Det första vi ska göra är att installera Nätverksanalysator in med hjälp av följande Play Butik-länk:

Nätverksanalysator

Utvecklaren: Jiri Techet

Då startar vi applikationen för första gången och vi får en sådan här skärm.

Om vi ​​klickar på Wi-Fi-signal, applikationen kommer att be oss att ge den tillåtelse för att kunna fungera korrekt, i synnerhet kommer den att be oss om platstillstånd, det är helt nödvändigt i de senaste versionerna av Android att ha denna behörighet och även GPS aktiverad.

Vad den frågar oss är att vi ger den platsbehörighet, och i så fall ger vi den tillåta . I den här typen av applikationer som Network Analyzer är det vanligt att man använder dem för att kunna dra full nytta av alla dess funktioner.

Vi kommer nu åt Wi-Fi-signalen och den kommer att visa oss alla tillgängliga nätverk. Den erbjuder oss nätverksnamn, kryptering, MAC-adress, signalstyrka och mer.

Den vänstra knappen med en röd ram låter oss välja mellan 2,4 GHz- och 5 GHz-banden. När det gäller knappen till höger kommer den att tillåta oss att välja mellan en textuell eller grafisk representation. Första gången kommer den ut i text och på 2,4 GHz-nätverket som du kan se på bilden ovan.

Om vi ​​trycker på den grafiska knappen kommer vi att få denna representation av nätverken som vi har i 2,4 GHz-intervallet.

Det skulle vara textformatet med 5 GHz-näten runt omkring oss.

Och för att avsluta med Wi-Fi-signalen skulle det vara den grafiska representationen av 5 GHz-nätverken.

Nästa punkt som ska tas upp är LAN Scan, som kommer att göra en mycket komplett genomsökning av vårt lokala nätverk.

Här kan vi se en router, en stationär dator, en smartphone och en smart kontakt. Som du kan se upptäckte tillverkaren korrekt med sin MAC (borttagen) och sin IP. I huvudmenyn i Network Analyzer i Verktyg, nu är det dags att använda en rad verktyg och det första vi ska ta upp är Ping .

Innan vi börjar vill jag påpeka att i de olika verktygen som följer kan du aktivera Föredrar IPv6 om du arbetar i nätverk med detta protokoll. Annars sätter du en IP och du ger till Start att börja pinga.

Jag fick svarspingresultat mellan 6 och 31 ms. Följande är Väg som kommer att användas för att göra en Traceroute, för att starta lägger vi en IP som vi ger Start .

Det här är de resultat vi fick från Spåra rutt .

Den valda IP-adressen var 8.8.8.8, en av Googles DNS, och resultatet är att den gick igenom 9 steg innan den kom dit. Nästa verktyg är Hamnar vilket gör att vi kan göra en analys av hamnarna.

I Inställningar kan vi välja mellan Allmänning för att bara skanna de vanligaste portarna eller ALLT om vi vill att han ska göra det med alla. Här är resultatet av port skanner Jag fick från min router:

Med verktyget Vem är , vi kan veta vem som äger en IP. I det här fallet kan vi se att det kommer från Google.

För att avsluta med Network Analyzer-applikationen avslutar vi med avsnittet DNS . Vi sätter IP 8.8.8.8 och vi klickar vidare Start .

Som du kan se bekräftar detta att detta är en av Googles DNS, som du kan förvänta dig.

Som du har sett är Network Analyzer-applikationen en viktig applikation för alla nätverksadministratörer, eftersom den integrerar ett stort antal verktyg för att granska nätverk, utföra portskanningar och den är också kompatibel med WiFi-nätverk för att se dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button