Netflix vill ha en egen videospelsstudio

Netflix ©Netflix

Netflix fortsätter sin utveckling på videospelsmarknaden.

Och det innebär nu skapandet av en ny studio, ledd av den tidigare VD:n för Zynga.

Netflix öppnar sin egen studio dedikerad till videospel

Det har gått några månader sedan Netflix gick in på spelmarknaden, och den amerikanska jätten verkar fast besluten att inte längre förlita sig enbart på tredjepartsutgivare för att fylla sin katalog. Han tillkännager också skapandet av en ny intern studio, belägen i Helsingfors, Finland.

Denna nya studio kommer att ledas av Marko Lastikka, tidigare Zynga, som också arbetade för en viss Electronic Arts. Enligt Netflix är Helsingfors det perfekta stället att vara värd för några av ” topp speltalang ” av planeten. Vi hittar där i synnerhet Next Games, vid ursprunget till The Walking Deaden studio som Netflix förvärvade i mars förra året.

För Amir Rahimi, vice vd för företaget: Vi är fortfarande i ett tidigt skede och vi har mycket arbete att göra för att leverera en fantastisk spelupplevelse på Netflix. De
att skapa ett spel kan ta år.
»
Redan i slutet av 2022 vill Netflix erbjuda ett femtiotal spel till sina prenumeranter. Det kommer dock att vara nödvändigt att ha tålamod innan du upptäcker de första spelen ” gjord i Netflix “, men det råder ingen tvekan om att den amerikanska firman har mycket höga ambitioner på detta område.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button