Netflix utökar ljudbeskrivningar och undertexter på ytterligare 10 språk

Netflix kommer att utöka sina tillgänglighetsfunktioner på ytterligare 10 språk som en del av ansträngningarna för användare med hörsel- och synnedsättningar. Här är detaljerna.

Från och med denna månad och fram till början av 2023 kommer företaget att släppa Audio Descriptions (AD), Undertexter för döva och hörselskadade (SDH) och dubbning för hela sitt bibliotek med originalinnehåll, inklusive franska, spanska, portugisiska, tyska och franska . Så småningom planerar streamingjätten att lägga till fler språk från Asien-Stillahavsområdet och lokala europeiska språk. Expansionen kommer att vara tillgänglig för alla företagsanvändare globalt och kommer endast att vara tillgänglig för Netflix Originals.

Netflix utökar ljudbeskrivningar och undertexter på ytterligare 10 språk

Sändningsföretaget sa att dess mål är att låta fler tittare se innehåll som inte är på deras modersmål. “Under årtionden har underhållningen du kan komma åt bestämts av var du bor och vilket språk du talar”, säger Heather Dowdy, Netflix-direktör för tillgänglighet. Men det här kommer att förändras, säger han.

För döva eller synskadade innebär att titta på en ny serie eller film på en streamingplattform att aktivera hjälpmedel som undertexter eller ljudbeskrivningar. Sådana tillgänglighetsfunktioner är dock inte allmänt tillgängliga på alla plattformar. Netflix erbjuder undertexter för allt innehåll. Netflix började erbjuda ljudbeskrivningar för blinda och synskadade med lanseringen av Daredevil 2015. Men underhållningsindustrin har varit långsam med att ta till sig den nya tekniken på bekostnad av dess synskadade publik.

För närvarande har streamingjätten över 11 000 timmar ljudkommentarer tillgängliga över hela världen, och streamingtjänsten planerar att fortsätta lägga till fler. Företaget lägger också till nya märken för bildtexter och ljudbeskrivningar i iOS- och webbversionen.

TikTok har tagit med en uppdatering som uppmuntrar användare

Relaterade Artiklar

Back to top button