Netflix tappar prenumeranter och fokuserar på tv-spel: omöjligt att ignorera

Netflix började experimentera i slutet av 2021 med de första tv-spelen och det verkar som att företaget fokuserar mycket på spelaspekten av plattformen, även för att åtgärda tomrummet efter de minskande prenumeranterna. Enligt en ny Washington Post-rapport (via Eurogamer) planerar företaget att erbjuda åtminstone andra 30 videospel före årets slut.

Netflix spel lanserades med fem initiala titlar i slutet av 2021. Sedan dess har vi sett ytterligare 13 spel introduceras över tiden. Washington Post-rapporten säger att i slutet av året kommer det att finnas nästan 50 spel totalt för mobila enheter, så minst 30 nya titlar under de kommande månaderna. Förutom Exploding Kittens som kommer i maj, är inte mycket känt om de återstående spelen.

Netflix fortsätter att fokusera på videospel också för att hantera förlorade prenumeranter: nyanlända under de kommande månaderna

Enligt vissa rykten som cirkulerar online om en hypotetisk källa nära Netflix, är streamingtjänsten för närvarande på samma plattform. I framtiden kan det bli förändringar och skarpare indelningar. Det är inte klart exakt vad det betyder och vad det skulle innebära, om det var sant.

Mobilspel är i rampljuset för nu och vi bör förvänta oss ytterligare tillägg även efter de 30 som redan annonserats. Företaget tillhandahåller anpassningar som de som redan finns för Cuphead, The Witcher och League of Legends, lite som det gjorde för Stranger Things: 1984. Att separera spel- och innehållsplattformar som filmer, TV-serier och serier kan vara ytterligare ett steg mot företaget, om spelaspekten faktiskt är ett incitament för prenumeranter.

Relaterade Artiklar

Back to top button