Netflix, Spotify, Office 365… För dina tjänster, föredrar du prenumeration eller engångsbetalning?

videoströmningstjänster

Månads- eller årsprenumeration? Det är frågan som företaget YouGov ställde sig för att försöka ta reda på mer om konsumentvanor. Och det minsta vi kan säga är att det inte finns någon verklig konsensus.

När du är på väg att teckna ett onlineabonnemang, oavsett om det gäller en videoströmningstjänst som Prime Video eller en ljudplattform som Spotify, utan att glömma kontorssviter som Microsoft 365 (ex-Office 365), kanske du frågar THE nästan existentiell fråga, nämligen: Ska jag teckna ett månads- eller årsabonnemang? I ett försök att identifiera en trend i responsen i olika länder runt om i världen har YouGov genomfört en internationell studie, vars resultat vi kommer att upptäcka tillsammans.

Fransmännen, inte stora fans av den månatliga prenumerationen på en digital tjänst

Enligt uppgifter som samlats in av YouGov väljer cirka 3 av 10 konsumenter (30%) globalt månadsabonnemang. De är knappt lite mer (32%) för att vara för en årlig utbetalning, det vill säga i ett svep. De andra är ganska utan nämnvärda preferenser.

Det är uppenbart att det finns skillnader mellan länderna. Andelen konsumenter som föredrar ett månadsabonnemang är högre i länder som Förenade Arabemiraten (50 %), Indien (43 %), Mexiko (41 %), Indonesien (39 %) eller Polen (37 %), det enda Europeiskt land över 30 %.

Omvänt är månadsprenumerationen mycket mindre populär här i Frankrike, där vi är 22 % för att välja en månadsbetalning och 35 % för att gynna betalning på en gång eller årlig prenumeration. Månadsbetalningen är ännu mindre populär bland amerikaner (16 %), britterna (20 %) och tyskarna (18 %).

Unga människor, mer förtjust i den månatliga betalningen

Månadsprenumerationen och den årliga betalningen har var och en sina för- och nackdelar. Betalning månad efter månad kommer med fördelen att du inte är bindande, så du kan avbryta prenumerationen från tjänsten när som helst. Det låter dig också jonglera mellan olika plattformar som du vill, speciellt beroende på innehållet. Men å andra sidan har månadsabonnemang en högre totalkostnad än årsbetalningen, på basis av ett helt år förstås. Månadsprenumerationen på Amazon Prime kommer att kosta dig till exempel 71,88 euro om du betalar månad efter månad, för endast 49 euro i årlig betalning.

Årsabonnemanget är därför mer intressant över tolv månader än månadsabonnemanget. Den har dock den största bristen att binda användaren till tolv månader. Bättre att vara säker på dig själv innan du kastar dig.

När det gäller Frankrike mer specifikt är det mer sannolikt att unga människor, kanske mer volatila och med mindre köpkraft, väljer månadsabonnemang om de siktar på kortare prenumerationsperioder. Således är de 28% bland 18-24-åringar och till och med 30% i 25-34-åringar. Detta sjunker till 21% bland 35-44-åringar, 16% bland 45-54-åringar och 20% bland de över 55.

Och då, är du mer av ett månadsabonnemang eller en årlig betalning?

Om samma ämne:
Denna Netflix-funktion kommer att göra ditt liv lättare att välja din film eller serie

Källa: YouGov

Relaterade Artiklar

Back to top button