Netflix skär plötsligt 300 anställda, är det här början på slutet?

Netflix slut?

Netflix har meddelat sin önskan att skiljas från 300 av sina anställda på en gång, är detta början på slutet?

Trots återkomsten av Stranger Things, succéserien från Netflix, sjunker företaget mer och mer i kaos. Streamingledaren meddelade att den hade förlorat 200 000 prenumeranter i början av 2022. En första, efter 10 år av tillväxt, vilket ledde till ett fall i börsvärdet samt en rättslig åtgärd från aktieägarna.

I processen separerade den amerikanska jätten från 200 av sina anställda. En tjuvjakt långt ifrån tillräcklig, eftersom talespersonen för Netflix meddelar att man återigen måste skiljas från 300 anställda.

Så är detta början på slutet för “N”?

Trots ständigt ökande investeringar hoppar abonnenterna på

Övertagandet av specialeffektstudion Scanline VFX i slutet av 2021 och av tv-spelsstudion Boss Fight Entertainment i början av 2022 verkar inte återuppliva Netflix tillväxt.

Under första kvartalet 2022 presenterade den amerikanska jätten en ökning av sin omsättning på endast +9,8% under ett år, till 7,87 miljarder dollar. Resultat som främst förklaras av en ökning av priserna, men som fortfarande ligger mycket långt ifrån +19% föregående år.

Faktum är att företaget samtidigt meddelade att det förlorat 200 000 internationella abonnenter. Och detta är bara början, eftersom streamingtjänsten i ett brev till sina investerare räknar med en förlust på 2 miljoner ytterligare abonnenter i slutet av andra kvartalet 2022.

Konkurrensen blir allt hårdare

Trots sin ledande position inom SVoD och sina 221,6 miljoner prenumeranter måste Netflix definitivt sätta stopp för sitt monopol. Idag möter företaget en alltmer innovativ konkurrens.

Faktum är att Disney+ har förvärvat 130 miljoner prenumeranter på mindre än tre år, baserat på dess mångsidiga universum. Amazon Prime Video överstiger för sin del 150 miljoner prenumeranter och surfar på originalskapelser, som Sagan om ringen-serien som är planerad till nästa september.

En kommande begränsning av kontodelning?

Men för Los Gatos-företaget är det inte konkurrensen eller bristen på förnyelse av dess innehåll som är fel. Denna rutt beror främst på kontodelning.

Den amerikanska jätten förklarar att 100 miljoner hushåll har tillgång till dess tjänster utan att gå igenom ett abonnemang. Detta skulle förstöra dess tillväxtmål, precis som de sanktioner som infördes mot Ryssland, efter invasionen av Ukraina, som fick landet att förlora 700 000 prenumerationer.

Utöver den reklam som snart borde komma till plattformen, överväger Netflix därför ett sätt att debitera sina användare för kontodelning. Från och med nu är alla lösningar bra för att begränsa brottet.

Källa: Engadget.com

Relaterade Artiklar

Back to top button