Netflix passerar gränsen på 200 miljoner prenumeranter och tjänar fortfarande mer pengar

netflix

Streamingjätten Netflix går så bra att den säger att den inte längre behöver låna för att producera innehåll.

Allt går som en klocka för Netflix. Streamingplattformen, som publicerade sina resultat för fjärde kvartalet 2020 tisdagen den 19 januari, avslöjade återigen siffror på uppgång. Det kaliforniska företaget har också nått en historisk milstolpe sedan det uppgick till 203,69 miljoner betalande prenumeranter den 31 december.

Läs också:
När Netflix och Omar Sy attackerar Lupin gör de det bra

Alla signaler (eller nästan) är gröna

Netflix fortsätter att prestera som en charm, efter ett år då de flesta av dess flaggskeppsindikatorer nådde rekordnivåer. Först angående antalet prenumeranter. Bara under 2020 registrerade Los Gatos-företaget 37 miljoner extra betalande abonnenter, inklusive 8,5 miljoner under fjärde kvartalet, för att överskrida 200 miljoner-gränsen totalt för första gången i dess historia.

Nordamerika (73,97 miljoner abonnenter totalt, dvs. 6,3 miljoner fler på ett år) ligger fortfarande före EMEA-zonen som består av Europa, Mellanöstern och Afrika (66,70 miljoner) i antal abonnenter. Men det såg antalet betalande användare öka med 14,9 miljoner mellan slutet av 2019 och slutet av 2020.

Allt detta har mekaniskt producerat en ökning av intäkterna för Netflix. Omsättningen för företaget Reed Hastings nådde 25 miljarder dollar 2020, ett rekord för en tillväxt på 24% under ett år. Allt tack vare ett utmärkt fjärde kvartal, också ett rekord (6,64 miljarder dollar). Dess rörelsevinst, han exploderade med 76%, till 4,6 miljarder dollar under året. Bara nettovinsten (från 587 till 542,2 miljoner dollar) minskar något.

Läs också:
Netflix går samman med Cinémathèque française och kommer att delta i restaureringen av en film från 1927

Netflix behöver inte längre låna

Om de alla är mycket komplementära, kommer dessa siffror inte upp till den stora händelsen som företaget upplevt de senaste veckorna. På sidan av sin finansiella rapport har Netflix verkligen meddelat att de inte längre behöver låna eller samla in pengar på något annat sätt för att investera. Vad betyder det ?

Vi vet att SVoD-tjänstens skuld uppgår till mellan 10 och 15 miljarder dollar, en skuld som tecknats sedan början av 2010. Det amerikanska företaget har därför nu full kontroll. Tillräckligt för att behålla sin ambition på det högsta.

För några dagar sedan tillkännagav Netflix lanseringen av minst en ny film varje vecka under hela 2021. Totalt: plattformen planerar att ladda upp cirka 70 filmer i år, med riktiga Hollywoodstjärnor, inklusive Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Zendaya, Dwayne Johnson , Idris Elba eller Sandra Bullock.

Vad tycker vi om det på Clubic?

Netflix tjänade mer pengar och fler prenumeranter 2020 än något annat år. Trots ankomsten av Disney +, HBO Max (i USA) och utvecklingen av Prime Video, håller den första streamingplattformen i världen fortfarande konkurrensen i schack. Hälsokrisen är framgångsrik och företaget är utplacerat över hela världen. Med en kontrollerad katalog, hållbara resurser och partnerskap i ett visst antal länder borde Netflix spendera 2021 i värmen.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button