Netflix: ny prenumerationsprishöjning i Europa och Frankrike?

Netflix strömmande video

Regelbundet, netflix höjer priset på sina prenumerationer för att investera i nytt innehåll och för att stödja dess tillväxt. Efter en prisökning i USA och Kanada i januari är det en av våra europeiska grannars tur.

Irländska prenumeranter på videostreamingtjänsten vaknade till dåliga nyheter i fredags morse: Netflix-priserna har stigit med flera euro på erbjudanden från streamingjätten.

Upp till 3 euro ökning

Prishöjningen på Netflix närmar sig Frankrike. I januari förra året tillkännagav den amerikanska streamingplattformen en höjning av sina priser i Nordamerika, som klättrade upp till två dollar beroende på formeln. En andra ökning på två år som passerade det symboliska taket på 20 dollar till Premium-planen för första gången. Netflix efter en ganska oregelbunden rytm på harmoniseringen av sina priser, kunde man tro sig relativt skyddad i flera månader fortfarande och ändå.

Irländska användare har lärt sig detta på den hårda vägen. I morse meddelade SVoD-tjänsten en mer eller mindre smärtsam prishöjning i landet, i synnerhet Premium-formeln som klättrar med 3 euro, för att närma sig 21 euro, bara det. Dessa nya priser gäller från och med idag för nya prenumeranter, medan gamla kommer att sparas i ytterligare 30 dagar:

  • Essential (1 skärm): 9,99 euro (+1 euro)
  • Standard (2 skärmar + HD): 14,99 euro (+2 euro)
  • Premium (4 skärmar + 4K): 20,99 euro (+3 euro)

Kommer Frankrike snart att påverkas?

Eftersom Irland är ett av de länder där Netflix är dyrast med Frankrike, kan denna nya ökning vara en indikator på vad som potentiellt väntar oss under de kommande månaderna. Allt hopp är dock inte ute. Speciellt eftersom Frankrike har nästan 10 miljoner prenumeranter och Irland bara 600 000.

Dessutom går den senaste franska tullhöjningen tillbaka till oktober 2021, och den verkar fortfarande vara för färsk för att överväga en ny. Till exempel tillkännagav streamingjätten sin tidigare prenumerationsprishöjning i oktober 2020 i Nordamerika, och det tog ett år innan det slutligen tillämpades här. Speciellt eftersom Netflix skulle överväga att sänka en del av sina priser i utbyte mot reklam i sina serier och filmer.

Källa: IrishMirror

netflix

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

netflix

  • Den mest kompletta på marknaden
  • Ofta utmärkta originalserier
  • Oklanderlig videokomprimering

Den amerikanska tjänsten är inte den mest populära i världen för ingenting. Med ett innehållserbjudande berikat varje vecka, alltid optimal videokvalitet och en mycket förfinad användarupplevelse är plattformen ett viktigt val för underhållning. Det enda vi beklagar är den konstanta ökningen av prenumerationspriserna, vilket gör tjänsten lite mindre attraktiv än när den lanserades… Lyckligtvis kompenserar antalet serier och filmer för denna ökning.

Den amerikanska tjänsten är inte den mest populära i världen för ingenting. Med ett utbud av innehåll berikat varje vecka, en alltid optimal videokvalitet och en mycket fungerande användarupplevelse är plattformen ett viktigt val för underhållning. Det enda vi beklagar är den konstanta ökningen av prenumerationspriserna, vilket gör tjänsten lite mindre attraktiv än när den lanserades… Lyckligtvis kompenserar antalet serier och filmer för denna ökning.

Relaterade Artiklar

Back to top button