Netflix med annonser, ja, men inte på alla filmer

Netflix © © Burdun Iliya/Shutterstock

Tycka om Disney+ i slutet av året, netflix kommer även att erbjuda ett nytt billigare erbjudande med reklam. Lyckligtvis bör reklam inte störa i varje hörn av SVoD-tjänst.

I turbulensen efter förlusten av flera miljoner prenumeranter de senaste månaderna måste Netflix studsa tillbaka. Förutom att minska finansieringsnivån för sitt exklusiva innehåll, kommer det amerikanska företaget också att utveckla ett nytt erbjudande. Det senare kommer att erbjudas till ett mer fördelaktigt pris även om det kommer att kräva att användarna gör eftergifter. Vi måste faktiskt gå med på att titta på reklam.

Mer riktad reklam?

Enligt uppgifter som samlats in av Bloomberg, kommer inte reklam att finnas i alla Netflix-program. Det kan till exempel vara frånvarande i den senaste originalfiktionen och program tillägnade barn. Plattformen förbehåller sig också rätten att lägga till reklam till sina exklusiva filmer och serier flera dagar eller till och med veckor efter lanseringen. En metod som skulle vara mindre påträngande för tittaren.

Dessutom kan vissa externa studior förbjuda tillägg av en eller flera reklamsidor mitt i sina produktioner. Netflix bör ändå lyckas kringgå denna begränsning genom att införliva annonser i början och/eller i slutet av de berörda programmen. Hur som helst borde den amerikanska streamingjätten presentera sitt erbjudande för oss väldigt snart.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button