Netflix kommer även att erbjuda mobilspel i ditt abonnemang

Netflix äntligen kastar ljus över sin drivning mot i spel. Som noterat av The Verge, bekräftade Netflix i ett brev till aktieägarna att de kommer att erbjuda spel till prenumeranter “utan extra kostnad”börjar med mobiltitlar.

Företaget beskrev inte vilka spel det skulle erbjuda, leveransmekanismer eller plattformar det skulle stödja. Han nämnde inte ens en lanseringsdag. Han motiverade bara flytten genom att hävda att “tiden är mogen” för att förstå hur Netflix-prenumeranter tycker om spel.

Netflix: Spelen som ingår i prenumerationen är fortfarande ett mysterium

Netflix förlängde också nyligen ett avtal med Shonda Rhimes till att omfatta spelen, men det finns ingen garanti för att det kommer att täcka spelen för plattformens prenumeranter. Streamingjätten förlitade sig tidigare på interaktiva program som t.ex Svart spegel: Bandersnatch och spel av Stranger Things.

Ett utbud av Netflix-spel skulle vara en sorts chansning. Även om det inte råder någon tvekan om att många av dess prenumeranter är spelare (The Witcher är framgångsrik delvis tack vare erkännandet av spelare, inte bara läsare), är det oklart om många kommer att prenumerera bara för att få chansen att spela några “gratis” mobilspel.

Det finns också frågan om konkurrens. Netflix kommer att behöva tävla mot sådana som Apple Arcade Och Google Play Pass, som båda hade gott om tid att lägga till spel i sin samling. Dessa tjänster fokuserar dock enbart på spel.

Netflix kan ha en fördel genom att spela sina kort rätt – det finns en god chans att du redan är en prenumerant. Faktum är att flytten säkerligen kommer att öka lojaliteten hos nuvarande kunder och pressa människor som ännu inte har ett Netflix-abonnemang att prova tjänsten.

Relaterade Artiklar

Back to top button