Netflix kan börja stödja livestreaming i ett försök att diversifiera innehållet

En hel del problem brygger på för Netflix ända sedan det rapporterade att det tappat runt 200 000 prenumeranter i år, för första gången någonsin. Det är därför företaget vill diversifiera sina planer utanför sin kärnverksamhet för streaming. Vi vet redan att företaget prövar lyckan med spel. Enligt en ny rapport från Deadline undersöker Netflix också idén om livestreamande innehåll.

Netflix har bekräftat att det är i de tidiga utvecklingsstadierna för livestreams för oskriptade shower och stand-up specialerbjudanden. Streamingföretaget kan definitivt lägga till fler saker att titta på live, särskilt sport och reality-tv-program.

Program som ABC amerikansk idol och Dansa med stjärnorna, som flyttar till Disney+, sänds ofta live. Netflix kan öppna upp potentialen att skapa sitt eget nätverk av sådana program som kommer att livestreamas.

Komedishower kan vara en bra utgångspunkt för Netflix att introducera livestreaming eftersom det redan har ett gäng shower med välkända komiker. Företaget har även provat olika releasemönster för sina oskriptade serier som t.ex Cirkeln och kärleken är blind, och livestreaming kan göra saker lite spännande.

Till att börja med, Amazon Prime Video, Disney+. Hulu och många streamingtjänster ger stöd för livestreaming. Förvänta dig dock inte ett officiellt tillkännagivande snart eftersom alla livestreamingplaner fortfarande är i ett preliminärt skede.

Källa: Deadline

Relaterade Artiklar

Back to top button