Netflix, har du ont om tid? Här är miniserien för dig

Utan tvekan var 2020 toppåret för onlinestreaming. Plattformarna som erbjuder dessa lösningar har ökat sin omsättning med flera miljoner, visat sig vara en blomstrande bransch och med enorm potential ännu inte implementerats.

Strömningens prins var Netflix, som har sett sin pool av användare växa till 70 miljoner enheter på bara ett och ett halvt år. Och produktionerna som återupptogs mellan sommaren och förra hösten har möjliggjort ankomsten av nytt innehåll att erbjuda sina prenumeranter. Men du har inte alltid tid och lust att följa långa serier, eller vänta på nya säsonger: för dem som föredrar mer “kompakta” program, faller det bästa valet på miniserier. Och här presenterar vi några som du absolut inte bör missa.

Netflix, här är de mest populära miniserierna 2020

På tal om miniserier kan vi bara börja med att hon slog alla rekord och gjorde Anya Taylor-Joy till en av de senaste månadernas mest framstående skådespelerskor. Den engagerande och pressande handlingen, motivet i fokus med en stark karaktärisering och den spännande historien har fört denna serie till toppen av lyssningen, skapat en ringeffekt som har stimulerat många andra användare till visionen.

Fortfarande i samband med de stora framgångarna kan man bara föreslå 1986 års miniserie om kärnkraftskatastrofen, som har något extraordinärt för sitt skådespeleri, specialeffekter, sanningsenlighet (svår att uppnå med ämnen av historiskt intresse) av berättandet till den verkliga historien ., som den närmar sig skrämmande trots behovet av att lätta på vissa mekanismer och göra den mer tillgänglig för allmänheten.

Finns även på Netflix, en intensiv introspektion i sinnet på en ung irländsk hembiträde som anklagas för mordet på sina mästare, som hävdar oskyldig och oförmögen att minnas någonting. Den gåtfulla och fascinerande miniserien i sex delar är baserad på en sann historia.

Serien i 7 avsnitt ger den en överblick över filmernas gyllene år sett genom karaktärerna som rör sig i ett sammanhang fullt av motsägelser, av vilka ljus men framför allt skuggor skickligt visas, i en kritik av favorisering, rasism och skenande sexism i miljö.

Det väckte också stort intresse berättelsen om en flicka som polisanmäler att hon har blivit våldtagen av en främling som smugit sig in i huset: ingen tror henne, men de efterföljande utredningarna, regisserade av två mycket nitiska poliser, kommer att bevisa hennes rätt och jakten för det okända kommer att börja.

Vi avslutar denna sammanfattning med ett hedersomnämnande som berättar den sanna historien om Fru CJ Walker, första afroamerikanska kvinnan som öppnade ett företag som senare blev hårvårdsmiljonär. En berättelse om försoning, frihet och självbekräftelse: absolut oförglömlig.

Relaterade Artiklar

Back to top button