Netflix går samman med Cinémathèque française och kommer att delta i restaureringen av en film från 1927

Napoleon Netflix

netflix
kommer att bidra till restaureringen av filmen Napoleon av Abel Gance, från 1927.

Ett stort projekt, genomfört i samarbete med Cinémathèque française.

Läs också:
15 filmklassiker att (åter)titta på i streaming på Netflix, OCS och Amazon prime video

de Napoleon av Abel Gance återställd (delvis) av Netflix

Den amerikanska strömmande Netflix ogren tillkännager ett partnerskap med franska Cinemateket, i syfte att bevara vissa filmer av det nationella arvet. Ett samarbete som initialt ska göra det möjligt att återställa Napoleonsom är från 1927.

Ett första större projekt, eftersom originalfilmen av Abel Gance fortfarande har en total längd på 7 timmar! Filmen har redan varit föremål för olika restaureringar genom åren, och vi väntar givetvis på att upptäcka resultatet som Netflix föreslagit.


“Vi är nöjda med Netflix avgörande stöd för återuppbyggnaden av detta stora mästerverk av världsfilm, med det initiala stödet från CNC, den betydande hjälpen från en privat beskyddare och, slutligen, bidraget från Fondation Napoléon. Vi är övertygade om att detta stora projekt är början på ett fruktbart partnerskap med Netflix. “, förklarade chefen för franska Cinemateket.

de Napoleon av Abel Gance är en stumfilm, och Netflix jobb kommer i första hand att vara att återställa filmer från filmen (som spelades in för nästan 100 år sedan), men också att redigera om den. Ambitionen är att kunna erbjuda detta Napoleon Director’s Cut remastrad snart, bara för att hålla fast vid tvåhundraårsdagen av kejsarens död i år 2021.

Källa: France TV News

Relaterade Artiklar

Back to top button